Google Chrome zet straks automatisch ongebruikte tabbladen in slaapstand

Google Chrome zet straks automatisch ongebruikte tabbladen in slaapstand

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een geheugen- en energie besparende functies voor zijn browser. De functies worden momenteel getest in Chrome Canary.

Chrome kan automatisch tabbladen sluiten

Een veel gehoorde klacht over Googles Chrome-browser is de hoeveelheid geheugen die de verschillende tabbladen nodig hebben. De advertentiereus werkt momenteel aan een functie die dat probleem rigoureus gaat aanpakken.

De functie heet Memory Saver en is onlangs al op Reddit ontdekt. In de testversie van de browser, Chrome Canary, is een nieuw onderdeel in de instellingen ontdekt: chrome://settings/performance. Hier zijn knoppen waarmee je Memory Saver en ook de Battery Saver kunt inschakelen.

Memory Saver zet de tabbladen die je een tijdje niet hebt gebruikt in de slaapstand. Dit zorgt ervoor dat meer werkgeheugen wordt vrijgemaakt. Je kunt zien dat Memory Saver actief is, aan de hand van een pictogram aan de rechterkant in de adresbalk.

Battery Saver werkt op een andere manier. Deze functie schakelt bepaalde functies uit die een hoge verversingssnelheid hebben zoals visuele effecten. Dat zorgt ervoor dat de achtergrondactiviteit wordt beperkt en dat kan handig zijn als je accu bijna leeg is.

Wanneer beschikbaar

De besparende opties worden momenteel nog getest. Hopelijk komen ze snel de stabiele Chrome-app zodat we ze op meerdere platforms kunnen gebruiken.

Wat vind jij van Memory Saver en Battery Saver? Zou je ze gaan gebruiken zodra ze beschikbaar zijn in de Chrome-browser? Laat het ons weten in de reacties.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Via: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk