Google Documenten heeft nu systeem voor goedkeuring, zo werkt het

Google Documenten heeft nu systeem voor goedkeuring, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Documenten kan je voortaan een document laten goedkeuren door collega's. Vervolgens kunnen zij feedback geven en bij goedkeurig wordt het bestand vergrendeld. De functie helpt om beter samen te werken en ze wordt uitgerold voor Workspace-gebruikers.

Google Documenten en goedkeuring

Google wil het samenwerken aan bestanden in Documenten makkelijker maken. Je kan voortaan het werk dat je hebt voltooid opleveren aan je baas of collega's voor een controle. Vanuit het tabblad 'Bestand' zullen Workspace-gebruikers het kopje 'Goedkeuring' zien. Daar kunnen ze namen of e-mailadressen invoeren van de mensen die het document moeten controleren. Zij krijgen een mailtje in het postvak in met het verzoek voor goedkeuring.

Vervolgens kunnen de controleurs feedback geven bij het document, het document goedkeuren of afkeuren. Zodra alle collega's die een verzoek hebben gekregen hun zegen geven, gaat het bestand op slot om verdere wijzigingen te vermijden. Het is ook mogelijk om alsnog zaken te wijzigen, maar daarna moet opnieuw iedereen goedkeuring geven.

De functie kan voor heel wat toepassingen nuttig zijn: denk aan contracten of aan juridische documenten. De functie werd al twee jaar lang getest in bèta, maar nu oordeelt Google in een blogbericht dat de feature eigenlijk voor heel wat situaties goed van pas kan komen. In de komende twee weken zal de Goedkeuring-knop dan ook voor alle Workspace-gebruikers zichtbaar zijn. Al kan een werkgever de functie wel achteraf uitschakelen.

Google Documenten heeft nu systeem voor goedkeuring, zo werkt het

Hier vind je het menu voor 'Goedkeuring'

Meer Workspace-nieuws

Eerder schreven we op Androidworld dat Google Workspace-gebruikers nu helpt om werk en privé op hun telefoon gescheiden te houden. Gmail heeft ook heel wat visuele verbeteringen gekregen bij het opstellen van mails. Daarnaast toont Google Agenda nu hoeveel tijd je elke week in meetings doorbrengt.

Waarvoor zou jij dit systeem van goedkeuring in Documenten gebruiken? Kan dit op jouw werkplek handig zijn? Misschien gebruiken jij en je collega's al een eigen systeem waarbij documenten op een handige en overzichtelijke manier goedkeuring krijgen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk