Google Documenten ondersteunt nu watermerk: zo werkt het

Google Documenten ondersteunt nu watermerk: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Documenten laat je nu een watermerk toevoegen aan een tekstdocument. Momenteel kan je al een afbeelding als watermerk gebruiken, maar nu kan je ook een tekst typen. Die afbeelding of tekst is dan op elke pagina van het document te zien.

Watermerk in Google Documenten

Google Documenten heeft een interessante nieuwigheid gekregen die uitgerold wordt voor alle Workspace- en G Suite-klanten van Google. Je kan straks een document als vertrouwelijk markeren aan de hand van een watermerk, dat maakt Google bekend in een blogbericht.

Het is voortaan mogelijk om een zelfgekozen tekst te typen die dan diagonaal op elke pagina verschijnt. Sinds september is het ook al mogelijk om een achtergrond als watermerk toe te voegen. Het watermerk kan je vinden in de webversie van Documenten via: Invoegen > Watermerk. Vervolgens kan je kiezen tussen een afbeelding of tekst. Je kan zien hoe het werkt aan de hand van onderstaande gif.

Google Documenten ondersteunt nu watermerk: zo werkt het

Voorbeeld van watermerken in Google Documenten

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is het nog niet mogelijk om een tekst toe te voegen, want die optie wordt in de komende weken nog uitgerold. Wanneer je een Microsoft Word-document importeert zal Google Documenten eventuele watermerken ook overnemen.

De populairste artikelen over Google Workspace:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk