Google Drive krijgt handige filters die zoeken nog eenvoudiger maken

Google Drive krijgt handige filters die zoeken nog eenvoudiger maken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Drive maakt het voor gebruikers makkelijker om het juiste bestand in de cloudopslag te vinden. Google introduceert daarvoor verschillende zoekfilters die onder de zoekbalk komen te staan. De functie wordt momenteel uitgerold.

Google Drive-zoekfilters

Begin november kwam Google met een verbetering voor de zoekfunctionaliteiten van Drive. In bèta testte het verschillende filters in de vorm van verschillende dropdownmenu's onder de zoekbalk. Deze functie is inmiddels klaar om breed te worden uitgerold naar alle Workspace-gebruikers, dat zegt Google in een blogbericht.

Om de zoekfilters te gebruiken moet je eerst een zoekterm invoeren en beginnen zoeken. Vervolgens gebruik je de filters om in je zoekresultaten tot het juiste bestand te komen. Je kan voortaan in Drive zoeken op basis van de volgende filters:

  • Bestandstype
  • Mensen
  • Locatie (van het bestand in Drive, nvdr.)
  • Laatst gewijzigd
  • Alleen titel
  • Nog te doen
Google Drive

Google Drive

In Google Drive kun je documenten en content te vinden zijn die je in de Google Cloud hebt staan. Met de app kun je deze content beheren en inzien. Standaard krijg j ..

Zoals gezegd heeft elk van deze categorieën een dropdownmenu waarmee je kan filteren. In het geval van 'Bestandstype' kan je bijvoorbeeld kiezen uit een Google Document, een pdf of een afbeelding. Aan de hand van onderstaande gif kan je al zien welke optie je in elk dropdownmenu zal vinden. Je kan filters ook verwijderen en dat werkt individueel of met alle filters tegelijk.

Google Drive krijgt handige filters die zoeken nog eenvoudiger maken

De zoekfilters in Drive

Beschikbaarheid

De nieuwe filters zijn vanaf vandaag beschikbaar in de webversie van Drive. Wij zien ze al op de redactie, maar als jij ze nog niet kan vinden is dat niet vreemd. Het kan tot 15 dagen duren alvorens ze voor iedere gebruiker zichtbaar zijn.

Wat de Drive-app betreft zijn er nog geen geavanceerde filters. Op je telefoon zie je wel enkele filteropties, maar het gaat enkel om verschillende bestandstypes en mensen. Het is niet bekend of Google plannen heeft om ook in de app de zoekfunctie onder handen te nemen. Zie jij de filters al in Drive? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Drive? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk