Google: ‘Eerdere Pixel Fold-toestellen waren niet goed genoeg’

Google: ‘Eerdere Pixel Fold-toestellen waren niet goed genoeg’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google heeft vorige maand tijdens Google I/O 2023 eindelijk zijn eerste vouwbare Pixel-telefoon aangekondigd, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Volgens Google designdirecteur Ivy Ross waren er verschillende eerdere Pixel Fold-modellen, maar waren die simpelweg niet goed genoeg.

Google-podcast

In de meest recente aflevering van de Google-podcast Made By Google kun je Ross horen praten over de ontwerpfilosofie van de nieuwe Pixels. Google blijkt eigenlijk al wel eerder een vouwbaar toestel te hebben gemaakt, maar deze werd toch niet in productie genomen omdat het design niet goed genoeg was. Het team wilde graag een toestel op de markt brengen dat beter was dan wat er al op de markt was.

Is dat ze nu gelukt met Google Pixel Fold? Dat moeten we nog afwachten: het toestel komt eind juni uit (maar helaas wordt Nederland overgeslagen). Ross zegt: “Ik ben echt trots op het team omdat we een ander opvouwbaar model hadden gemaakt waarvan we de discipline hadden om te zeggen, "nee, het is nog niet goed genoeg" en echt te wachten tot we vonden dat we iets konden maken dat goed genoeg of beter was dan wat er al was. Dus het is echt een bewijs van het feit dat we in staat zijn om dat te doen en te herkennen wanneer iets niet goed genoeg is.”

Gerelateerde artikelen

Pixel Fold

Het klinkt misschien raar: natuurlijk weten telefoonexperts wanneer ze iets doen wat niet aan de hoge kwaliteitseisen voldoet, maar als je eenmaal diep in een project zit, dan wil je je nog wel eens blind staren op wat je hebt gemaakt, omdat het moeilijker is om het van een afstandje te bekijken. Er was inderdaad eerder een vouwbaar toestel van Google in de maak, bekend onder de naam Pipit. De Fold die nu is aangekondigd had als codenaam Felix. Daarvoor schijnt er zelfs nog een ‘Passport’ te zijn geweest, waarover in 2020 geruchten gingen, maar die lijkt sneller de prullenbak in te zijn gegaan.

We gaan het afwachten, in hoeverre Google Fold straks inderdaad iets nieuws op de markt brengt. In ieder geval is het een toestel dat vouwt zoals een boek en die zien we in principe niet heel vaak.

Wat is jouw mening over de vouwbare Pixel van Google? Goed idee, of had het beter voor een clamshell-ontwerp kunnen gaan of het gewoon bij normale Pixels moeten laten? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk