Google gebruikt artiest Drake om Apple een les te leren

Google gebruikt artiest Drake om Apple een les te leren

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google blijft Apple pushen om RCS te gebruiken en wordt daarin steeds creatiever. Rapper/zanger Drake heeft net een nieuw album uit en Google heeft nu al een nummer van hem gebruikt om Apple een les te leren.

Rich Communication Services

RCS staat voor Rich Communication Services en het gaat erom dat er meer is dan alleen tekst van één naar één persoon. We willen grote bestanden sturen, foto’s in hoge resolutie en we willen weten wanneer een berichtje is gelezen.

Dat laatste, dat is precies waar het nummer Texts Go Green van Drake over gaat. In het nummer zegt hij over berichtjes die ‘groen’ worden, wat op een iPhone betekent dat je geblokkeerd bent op iMessage, waarna je berichtjes groene sms-bollen worden. Google legt in een berichtje op social media haarfijn uit wat de Canadees ermee bedoelt:

“Het Android-team vindt Drake's nieuwe nummer Texts Go Green een echte knaller. Het verwijst naar het fenomeen wanneer een iPhone-gebruiker wordt geblokkeerd of iemand probeert te sms'en die geen iPhone heeft."

"Het is hoe dan ook behoorlijk lastig en het zou fijn zijn als een super getalenteerd technisch team bij Apple dit zou oplossen. Dit probleem kan alleen Apple oplossen. Het moet eigenlijk gewoon RCS adopteren. Het zou sms'en ook veiliger maken.”

Texts Go Green

Google wil graag dat Apple zorgt dat berichtjes sturen beter wordt. Met RCS kun je afbeeldingen en video’s versturen in hogere resoluties, zijn er indicatoren dat iemand aan het typen is, leesbevestiging en kun je over data sturen. Daarnaast maakt berichtversleuteling er ook deel van uit.

De reden dat Google Apple hier nu op aanspreekt heeft niet alleen te maken met het live gaan van Drake’s nieuwe album, het heeft ook mee te maken dat de WWDC net is geweest, het evenement waarop Apple over nieuwe mogelijkheden spreekt. Onder die nieuwe mogelijkheden werd RCS echter niet genoemd, tot de grote spijt van Google dus.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk