Google maakt nu kappersafspraken via Duplex in Verenigde Staten

Google maakt nu kappersafspraken via Duplex in Verenigde Staten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Kappersafspraak met Duplex

Google heeft in de Verenigde Staten, waar nieuwe features nu eenmaal als eerste worden uitgerold, één van de langverwachte nieuwigheden uitgerold voor Duplex. Google Duplex is een knap staaltje spraaktechnologie dat op basis van kunstmatige intelligentie (AI) zelf een telefoongesprek kan voeren in jouw plaats, en met een natuurlijke stem.

Twee jaar geleden deed Google iedereen verbazen met een demo waarbij de Google Assistent via Duplex heel beleefd een kappersafspraak voor je maakt, maar het heeft dus ook twee jaar in beslag genomen om de functie helemaal op punt te stellen. Google heeft aan Venturebeat bevestigd dat dat nu is gelukt.

Zo werkt het

Google kan nu vanuit de zoekresultaten en in Google Maps gebruikers aanbieden om een afspraak te maken via Duplex. Vervolgens kom je terecht in een interface waarin je kiest tussen drie opties: een herenkapsel, een dameskapsel en een algemeen kapsel. Daarna kies je een dag en een tijdsframe waarin de afspraak zou kunnen doorgaan. Als de tijd niet zo'n rol speelt, kan je kiezen voor de optie 'Ik ben flexibel'. Verder kan je nog aangeven of je al dan niet al eerder bij het kapsalon bent geweest en je kan eventueel naar een specifieke kapper vragen. Als laatste vul je je telefoonnummer en e-mailadres in die je eventueel kan doorgeven aan het kapsalon.

Vervolgens begint Duplex met telefoneren en Google stelt zichzelf eerst voor zodat de kapper aan de andere kant van de lijn begrijpt dat hij niet met een natuurlijke persoon praat. Vervolgens gebruikt de Google Assistent wel een natuurlijke stem met intonatie en pauzes tijdens het praten. Google interpreteert de antwoorden van de kapper en herkent ook dialecten. Google bezorgt je ten slotte de gegevens van je afspraak.

Eerder werkte Duplex al voor restaurantreserveringen. Je kan hier een demo bekijken van een telefoongesprek via Duplex. Wat denk jij van Google Duplex? Wil je de functie ook in België? Hoe zou jou kapper reageren als hij morgen Duplex aan de lijn heeft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk