Google komt met Titan-beveiligingssleutels die met passkeys werken

Google komt met Titan-beveiligingssleutels die met passkeys werken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Je kunt je Google-account beveiligen door speciale, fysieke beveiligingssleutels te gebruiken, maar die werken dan weer niet met passkeys samen. Tot nu, want Google introduceert nieuwe beveiligingssleutels die dat wel kunnen. Het heet de Titan Security Key.

Titan Security Key

Google geeft aan dat gestolen wachtwoorden een van de grootste bedreigingen zijn voor online beveiliging. Om die reden is het in 2018 gekomen met een Titan-beveiligingssleutel gekomen. Google denkt dat dat de oplossing is om te voorkomen dat kwaadwillenden toegang krijgen tot je Google-account. Maar, zo schrijft het nu: “We denken echter dat de beste manier om de risico's van wachtwoorden te elimineren, is om ze helemaal af te schaffen. Daarom hebben we geholpen bij de ontwikkeling van wachtwoorden en hebben we eerder dit jaar ondersteuning voor passkeys voor alle Google-accounts aangekondigd.”

Over passkeys hebben we het vaker gehad: die helpen om je op veilige wijze aan te melden op je account. Je hebt dan een wachtwoord nodig, omdat er FIDO2-referenties en encryptie wordt gebruikt. Maar, Google geeft aan: “We zijn enthousiast over het potentieel van passkeys, maar weten dat er geen wondermiddel is voor iedereen. Sommige mensen hebben een oplossing nodig die niet afhankelijk is van smartphones of gebruiken apparaten die geen passkeys ondersteunen - iedereen heeft verschillende benaderingen van beveiliging, maar we hebben allemaal één doel: aanvallen stoppen. Daarom hebben we de nieuwste Titan Security Keys bewust zo ontworpen dat ze de veilige encryptie van passkeys bevatten op een draagbaar stukje hardware.”

USB-A en USB-C

Het zijn twee nieuwe modellen die USB-A en USB-C-apparaten kunnen bedienen. Beiden hebben NFC-mogelijkheden voor een snelle verbindingen met mobiele apparaten. De nieuwe sleutels kunnen ook meer dan 250 unieke wachtwoorden opslaan: het is dus niet zo dat je ze alleen voor je Google-account hoeft te gebruiken, maar je kunt ze juist op allerlei verschillende accounts toepassen. Alleen moet je dus wel zorgen dat je die fysieke sleutel niet kwijtraakt. Ze kosten 35 euro per stuk en zijn in de Google-winkel in België beschikbaar. In Nederland dus (nog) niet.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk