Google maakt oproepscreening van Pixel-telefoons eenvoudiger

Google maakt oproepscreening van Pixel-telefoons eenvoudiger

Laura Jenny

door Laura Jenny

Op Pixel-telefoons heb je de mogelijkheid om de Google Assistent automatisch te laten antwoorden wanneer je een spamtelefoontje krijgt. Je kunt het ook handmatig inschakelen, wanneer je ziet dat je een ongewenste oproep binnenkrijgt. Die mogelijkheid, Call Screen genaamd, wordt nu wat versimpeld.

Call Screen

Op Reddit viel het iemand op dat Google de instellingen voor Call Screen heeft aangepast. Eind vorige week kwam er een update uit voor de Google Telefoon-app en daarin voert vooral versimpeling de boventoon. Waar er eerst bij Call Screen altijd de mogelijkheid was om via een speciaal menu het automatisch beantwoorden te beïnvloeden, is dat nu iets vereenvoudigd. Je ziet niet meer al die instellingen in dat menu staan, maar je kunt een beschermingsniveau zien dat je kunt kiezen.

Kies je voor ‘Basic’, dan wordt alleen alles wat al bekend is als spam afgewezen, maar kies je voor ‘Medium’, dan wordt de spam niet alleen afgewezen, maar worden ook telefoonoproepen gescreend die verdacht worden gevonden. Maximum gaat nog een stapje verder: spam wordt afgewezen en telefoontjes van onbekende nummers worden ook doorgelicht.

Google maakt oproepscreening van Pixel-telefoons eenvoudiger

Spamgesprekken filteren

Nog niet iedereen heeft deze aanpassing ontvangen, maar het komt er waarschijnlijk wel echt aan. Zoals 9to5Google opmerkt is het niet per se een heel goede verandering: maximum is wel meteen heel maximaal, waardoor echte bellers waarschijnlijk worden afgewezen, terwijl je ze wel wil spreken. Bovendien was de oorspronkelijke opzet veel beter aan te passen, in plaats van dat je maar drie standaard opties te kiezen hebt.

Call Screen zit al sinds Pixel 3 op Google-telefoons ingebakken, al hebben we de mogelijkheid ook naar Motorola-toestellen en Nokia’s zien komen. Spamgesprekken filteren is wel heel handig in een wereld waarin we steeds vaker worden gebeld door vreemde ‘helpdesks van Microsoft’ en verkopers van tijdschriftabonnementen.

Maak jij gebruik van dit soort functies voor je toestel? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk