Google Maps wordt aanzienlijk duidelijker door één kleine wijziging

Google Maps wordt aanzienlijk duidelijker door één kleine wijziging

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Maps heeft een iets ander kleurenpalet gekregen. Het groen waarmee normaal bijvoorbeeld grasvelden worden weergegeven, is een tint lichter gemaakt. Hierdoor is het verschil tussen natuur en weten en bebouwing wat groter en dat kijkt prettiger.

Google Maps

Ben je uitgezoomd, dan zie je nu dat oversteekplaatsen wit zijn gemaakt. Het verschil qua kleuren is erg subtiel, maar water is bijvoorbeeld ook wat minder paarsblauw en wat meer lichtblauw. Wegen zijn donkerder grijs geworden en er zit iets minder geel in, wat fijn is voor restaurants met hun oranje pins. Google heeft Google Maps echt even een ander jasje aangedaan. Het valt ook wel op, zelfs als je het niet naast het oude ziet.

De nieuwe kleuren zijn al een tijdje getest en het is duidelijk dat Google iets meer voor pastel gaat om zo te zorgen dat straatnamen en bijvoorbeeld toeristische trekpleisters meer opvallen. Het contrast is duidelijk groter en dat betekent dat je waarschijnlijk sneller ziet waar je naartoe wil. Zie ook de screenshots in dit artikel (met dank aan 9to5Google).

google maps

Nieuwe kleuren

De nieuwe kleuren worden nu uitgerold. Ze kunnen nog niet gearriveerd zijn, maar probeer de app stop te zetten via de instellingen -> apps en de kans is aanwezig dat het wel met de nieuwe, subtielere kleuren laadt. Het gaat vooralsnog wel alleen om Google Maps als app op Android en iOS: de webvariant heeft het nog niet.

Eerder zagen we al dat Google meer toegankelijkheidsopties naar Google Maps haalde, zoals meer mogelijkheden om makkelijker te reizen met een rolstoel, maar ook een nieuwe Lens-optie zodat mensen met een visuele uitdaging wat makkelijker kunnen navigeren.

google maps

Ben je benieuwd naar de nieuwe kleuren van Google Maps? Ze zijn er al. Zorg dat je de meest recente versie van de app hebt en voer desnoods en gedwongen stop uit voor de app om hem goed en wel opnieuw te laden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk