Google Meet nu in Documenten en Spreadsheets geïntegreerd

Google Meet nu in Documenten en Spreadsheets geïntegreerd

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn Meet-dienst voor videovergaderingen nu rechtstreeks in Documenten, Spreadsheets en Prestaties gebouwd. Je kan een document presenteren, het bewerken en toch tegelijk je collega's zien in eenzelfde tabblad.

Google Meet-integratie

Videovergaderingen zijn de voorbije jaren erg populair geworden, enerzijds privé, maar vooral op de werkvloer. Het is niet toevallig de voorbije jaren aan de lopende band verbeteringen heeft uitgebracht voor Meet en dit keer krijgt Meet ook een plek in zijn andere Workspace-apps.

Je zal vanuit Documenten, Spreadsheets of Presentaties een videovergadering kunnen beginnen. In dat geval verschijnen de videofeeds van je gesprekspartners rechts naast je document in een zijkbalk, dat toont Google in een blogbericht. Google heeft de integratie van Meet al eerder aangekondigd, namelijk in mei 2021, maar het uitrollen van de functie heeft vertraging opgelopen. Nu zal het toch van komen, want de update moet tussen nu en enkele weken voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Het grote voordeel van een integratie van videovergaderingen in de andere kantoorapps, is dat je productiever aan de slag kan. In eenzelfde tabblad kan je namelijk werken aan een document, het document in real-time delen en je collega's zien.

Google Meet nu in Documenten en Spreadsheets geïntegreerd

De Google Meet-integratie in Documenten

Emoji, PiP, livestreams en encryptie

Verder heeft Google ook in zijn blogbericht gepraat over reacties die je in vergadering kan geven. Het zijn bekende emoji zoals een lachend gezichtje, applaus en een duim omhoog of omlaag. Verder kan je in Chrome een vergadering openen in een klein zwevend scherm, ofwel een Picture-in-Picture-modus. Op die manier kan je een verkleind beeld van je collega's verslepen op je scherm terwijl je eventueel aan het werken bent.

Google gaat ook het streamen van vergaderingen verbeteren. Later dit jaar kan een host een meeting rechtstreeks in YouTube streamen en mensen die de livestream bekijkt zullen ook kunnen deelnemen aan polls en Q&A-sessies uit de vergadering. Als laatste maakt Google bekend dat het tegen het einde van het jaar end-to-end-encryptie mogelijk maakt voor alle vergaderingen in Meet.

Google heeft niets gedeeld over een mogelijke integratie van Meet in de apps van Workspace op telefoons. Zie jij Meet al in Documenten of Spreadsheets verschijnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Meet? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk