‘De nieuwe Google Home Mini zal Google Nest Mini heten’

‘De nieuwe Google Home Mini zal Google Nest Mini heten’

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Home-merknaam verdwijnt

Google sprak onlangs met Androidworld over Nest Hub en het verdwijnen van de Home-merknaam. Op een briefing in Amsterdam heeft Google ons verteld dat dat het bedrijf helemaal op de Nest-merknaam wil inzetten voor smarthome-apparaten. "De afgelopen jaren werd veel gesproken over 'smart home', maar al die slimme apparaten krijgen meer een soort gadget-gehalte als ze los van elkaar werken", dat zegt Rachid Finge, communications manager bij Google. "Google wil daarom inzetten op een huis met behulpzame apparaten en een geheel van toestellen dat samenwerkt."

Nest wordt daarom de nieuwe merknaam voor alle smarthome-producten van Google: van slimme thermostaten en deurbellen tot smart speakers, smart displays en zelfs de Chromecast. Op termijn zullen alle producten de merknaam 'Nest' dragen, en volgens Finge zal Google de naamsverandering doorvoeren, net als bij Nest Hub, wanneer een nieuwe generatie producten wordt aangekondigd.

[readmore articles="199428"]

Google Home Mini wordt Google Nest Mini

Op een MadeByGoogle-evenement dit jaar mogen we een nieuwe reeks nieuwe, slimme luidsprekers verwachten en daarmee wil Google al zijn luidsprekers in één klap de Nest-naam geven. Bij 9To5Google is er informatie gelekt over een opvolger van de Google Home Mini, ofwel de Nest Mini.

Volgens gelekte informatie zal het uiterlijk van de speaker nagenoeg ongewijzigd blijven, want ze zullen alleen iets groter zijn dan hun voorganger. Verder wil Google de kwaliteit van het geluid verbeteren zodat het maximale volume luider kan en ook de bastonen sterker zijn. Een andere nieuwigheid is de toevoeging van een 3,5 mm audio-aansluiting, maar het is nog niet bekend of die zal dienen voor input van muziek of juist de output naar een externe speaker.

Wij vermoeden dat het eerder die laatste manier zal zijn. De Chromecast Audio is namelijk niet meer te koop en de Nest Mini zal ideaal zijn om een krachtigere speaker aan te sturen.

Muurbevestiging

Verder komt Google voor het eerst ook met een muurbevestiging. Sinds de lancering van de Nest Hub zagen we dat derde partijen met oplossingen komen waarmee je de Nest Hub kan bevestigen aan de muur of rechtop kan zetten als een ouderwetse wekker. Op die manier kan je het geluid beter richten en sommige gebruikers bevestigen hem liever aan de muur dan dat ze hem op een kast zetten. Het is een goede zaak dat Google dit idee overneemt, en we zouden ook graag een muurbevestiging zien voor de eerste generatie.

‘De nieuwe Google Home Mini zal Google Nest Mini heten’

Een laatste eigenschap is de toevoeging van een bewegingssensor. Veel andere Nest-producten zoals de Nest Hub Max, Nest Guard en Nest Protect hebben al zo'n sensor. Google zou op die manier het huidige volume van de speaker willen tonen door lampjes te laten oplichten, maar er zullen vast nog meer toepassingen zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk