Google Nest Mini met Vlaamse stem officieel in België?

Google Nest Mini met Vlaamse stem officieel in België?

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Google Home wordt Google Nest

Eind deze zomer liet Google Nederland onze redactie weten dat het afscheid ging nemen van de Home-merknaam en voor al zijn smarthome-apparaten wil inzetten op de Nest-merknaam. "De afgelopen jaren werd veel gesproken over 'smart home', maar al die slimme apparaten krijgen meer een soort gadget-gehalte als ze los van elkaar werken", zei Rachid Finge, communications manager bij Google Nederland.

Straks gaat het ‘Made by Google’-event van start en we verwachten dat Google daar de opvolger van de Google Home Mini gaat voorstellen, dat de naam Google Nest Mini zal krijgen.

[readmore articles="202870"]

Volgens gelekte informatie zal het uiterlijk van de speaker nagenoeg ongewijzigd blijven, want ze zullen alleen iets groter zijn dan hun voorganger. Verder wil Google de kwaliteit van het geluid verbeteren zodat het maximale volume luider kan en ook de bastonen sterker zijn. Een andere nieuwigheid is de toevoeging van een 3,5 mm audio-aansluiting, maar het is nog niet bekend of die zal dienen voor input van muziek of juist de output naar een externe speaker.

[readmore articles="199927"]

Google Nest Mini in België

Vandaag kreeg onze redactie een uitnodiging van Google België om op 23 oktober aanwezig te zijn op een persevenement in het Atomium in Brussel.

In de mail is een cryptische gif toegevoegd waarin de woorden ‘Mini’ en ‘Nest’ erg opvallen. We vermoeden dus sterk dat Google volgende week zal aankondigen dat het de nieuwe Google Nest Mini (en hopelijk ook de andere smart speakers) officieel zal gaan verkopen in België.

Vorige week vroeg ik Google nog om een update in verband met de Vlaamse stem voor de Google Assistent. Michiel Sallaets, woordvoerder van Google België, vertelde me toen: “Dit kan pas wanneer er smart speakers in het land op de markt zijn.”. We gaan er natuurlijk van uit dat hij bedoeld dat de Google Nest-speakers ‘officieel’ op de markt zijn. Want hoewel ze nog niet in de Google Store verkocht worden, zijn ze al wel te koop bij onder andere: Coolblue, FNAC en Vanden Borre. Bij Orange kun je de Nest Mini nu zelf voor maar 9 euro kopen!

Als onze vermoedens correct zijn, dat Google de Nest Mini officieel op de Belgische markt komt, dan mogen we er dus ook van uitgaan dat Google ook een Vlaamse stem zal introduceren.

[readmore articles="200547"]

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk