Google Pixel 4-serie: is dit de officiële reclamevideo?

Google Pixel 4-serie: is dit de officiële reclamevideo?

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4 (XL)

Afgelopen week kon je vrijwel dagelijks nieuwe geruchten over de Pixel 4-serie ophalen. Sinds het weekend is er een nieuwe batch van geruchten beschikbaar. Zo werd bekend dat de Google Pixel 4-serie eindelijk meer RAM zou krijgen. Daarnaast zou Google werken aan verbeterde camerafuncties, waaronder een verbeterde versie van Night Sight. Uiteraard weten we ook dat de Pixel 4 (XL) nu ook twee camera’s meekrijgt, ten opzichte van de cameramodule met slechts één sensor op de eerdere Pixel-series. Niet te vergeten is ook de upgrade naar een 90 Hz-scherm voor de algehele Pixel-reeks.

Vanuit Google zelf blijft het voorlopig akelig stil over een onthulling van de Google Pixel 4-reeks. Er is bijvoorbeeld nog geen datum bekend waarop het de Pixel 4-serie uit de doeken gaat doen. Toch is er vandaag wederom een bron van informatie gelekt, vanuit de Made by Google-afdeling: een video over de Pixel 4-reeks is namelijk opgedoken, en niet zomaar een video. Het gaat het gaat naar verluidt om de officiële reclamevideo voor de smartphonereeks. In de video is het toestel in volle glorie te zien, je kan wel stellen dat het design van het toestel zo goed als bevestigd zijn.

Oranje Pixel 4 met matte afwerking

Over design gesproken: er is een oranje variant gelekt door Twitter-gebruiker Bes Geskin. De kleur zou intern 'Coral' genoemd worden, en ze werd eerder al door Google gebruikt in andere producten.

Geskin spreekt in zijn bericht over een "Pixel 4 in zwart, wit en oranje", en daarbij voegt hij twee foto's van de telefoons. Hoewel slechts één bron voorlopig heeft geschreven over de Coral-variant, is het wel aannemelijk dat er naast zwart en wit nog een derde variant op komst is. Dat is namelijk al zo sinds de lancering van de eerste Google Pixel vier jaar geleden. De eerste twee generaties aan Pixel-toestellen verscheen met een blauwe variant als derde kleur, maar Google koos voor de kleur 'Not Pink' voor zijn Pixel 3-reeks. Later kwam vervolgens de Pixel 3a-reeks op de markt met de 'Purple-ish' kleur.

Het Google-logo op de achterkant is met een iets donkerder oranje gemaakt

Verder kunnen we op basis van de foto's ook afleiden dat Google opnieuw voor een matte afwerking zal kiezen voor zijn glazen achterkant. Dat is ook niet verwonderlijk, want die beslissing werd ook goed onthaald. Veel telefoons komen vandaag met een blinkende en spekgladde achterkant, maar de afwerking van de Pixel 3 en de Pixel 3 XL zorgt voor meer grip in de hand.

‘Google Motion Sense’

Naast het design van de Pixel 4-series, komen er nog een hoop andere details van de smartphone in de video voorbij zetten. Zo laat Google voor het eerst zien hoe de ‘Motion Sense’ functie op de Pixel 4 (XL) gebruikt kan worden. Om deze functie werkend te krijgen, maakt de zoekgigant gebruik van Project Soli-hardware om handgebaren te herkennen. In de (vrij dikke) rand boven het scherm zitten ook sensoren verwerkt voor gezichtsherkenning. Als laatste geeft Google nog een knipoog naar de verbeterde versie van Night Sight – waarmee het straks mogelijk zal zijn om sterren te fotograferen.

Bij het maken van Night Sight-foto's heb je voortaan twee camera’s tot je beschikking. Eén 12,2 MP-sensor als hoofdcamera. Daarnaast zou Google kiezen voor een 16 MP-telefotosensor, die zou het in kunnen zetten om tot 8x in te zoomen, zo bleek uit foto's die XDA heeft gespot op Weibo. Zoals aan het begin aangehaald, krijgt de telefoon eindelijk meer RAM (6 GB). Verder bevatten de telefoons een Qualcomm Snapdragon 855-processor. Wat betreft batterijcapaciteit, zou de Pixel 4 het moeten stellen met 2.800 mAh, terwijl de Pixel 4 XL ruimer is uitgerust met een 3.700 mAh-batterij. Opladen gaat zoals bij de Pixel 3 via een usb-c-poort.

Made By Google-event

Zoals elk jaar heeft Google in 2019 – zo gaat het vermoeden – wederom een ‘Made by Google’-event op de planning staan. Vorig jaar vond het evenement plaats in oktober, net zoals de jaren daarvoor. In die context zou het dan ook raar zijn dat het daarvan af zou wijken. Tijdens het evenement wordt ook een opvolger van de Google Home Mini verwacht. Het zou dus zomaar een zeer belangrijk event kunnen worden voor alle liefhebbers van Googles ‘Made by Google’-productlijn. Gezien de reclame van de Pixel 4-serie vandaag is uitgelekt, hoeven we vermoedelijk niet al te lang meer te wachten...

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk