Naar content
Trending apps
 • Google Meet

 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

 • Xiaomi Mi Note 10 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Hands-on video’s

Google Pixel 4 XL is volledig gelekt in YouTube-video’s

· 12-09-2019 11:58

De Google Pixel 4 XL wordt in oktober officieel gelanceerd. Ondertussen zijn er al heel veel dingen gelekt, maar gisteravond bereikte dat zijn hoogtepunt: twee hands-on video’s werden vroegtijdig op YouTube geplaatst, waarin alles uit de doeken werd gedaan.

Google Pixel 4 XL op YouTube

We hebben de afgelopen weken al heel veel geschreven over de Google Pixel 4 XL. Bijna dagelijks werd er wel wat gelekt, waardoor we al zo goed als alles weten.Gisteravond bereikte die stroom aan lekken zijn hoogtepunt: twee hands-on video’s op YouTube.

De twee hands-on video’s (AnhEm TV en Rabbit TV) van de Pixel 4 XL die op YouTube verschenen, komen beide uit Vietnam.Het is echter totaal onbekend hoe de mensen achter de YouTube-kanalen aan de Pixel 4 XL-toestellen komen.In de video’s zijn we zo goed als alles te weten gekomen, gaande van specificaties tot zelfs een nieuwe camera-app.

Pixel 4 XL voorkant

Pixel 4 XL specificaties

De Google Pixel 4 XL heeft een 6,23 inch Quad HD (3040 x 1440 pixels) OLED-scherm. Daarnaast weten we dankzij de video’s ook dat het beschikt over een verversingssnelheid van 90 Hz. In de hands-on video van AnhEm TV zien we duidelijk in de instellingen ‘Smooth Display’ met als omschrijving: dynamische wijze om te wisselen tussen de 60 en 90 Hz-verversingssnelheden.

Verder beschikt de Pixel 4 XL over een Qualcomm Snapdragon 855-processor en 6 GB werkgeheugen. We zien in de CPU-Z-app, die AnhEm TV gebruikt, dat er 110 GB opslaggeheugen aanwezig is, dus de smartphone zal met 128 GB opslagruimte komen.

Het enige wat we nog niet met zekerheid weten is de capaciteit van de batterij. Volgens geruchten zou de Pixel 4 beschikken over een 2.800 mAh batterij en de batterijcapaciteit van de Pixel 4 XL bedraagt 3.700 mAh.

Wat betreft de schermontgrendeling zien we geen vingerafdrukscanner op de zij- en achterkant. Ook een in-screen vingerafdrukscanner krijgen we niet te zien en er wordt ook niet over gesproken. Je smartphone ontgrendelen zal je dus moeten doen met de geavanceerde gezichtsherkenning, in samenwerking met de Project Soli-hardware. 

Pixel 4 XL Camera

Pixel 4 XL camera + app

Tenslotte moeten we het nog over de camera hebben, het onderdeel waar de Google-smartphones in uitblinken. Om te starten zien we een volledig nieuwe gebruikersinterface. We zien onderaan verschillende de modi: Night Sight, Portrait, Camera, Video, Meer. Bij ‘Meer’ vinden we de Panorma, Photo Sphere (de 360° panorama), Slow Motion, Time Lapse, en de Google Lens terug. De bedieningselementen aan de bovenzijde zijn standaard verborgen, deze kun je zichtbaar maken door naar beneden te vegen.

We willen natuurlijk ook de hardware weten en ook dat wordt in de video’s getoond. De hoofdcamera is een 12,2 MP-sensor, meer bepaald de Sony IMX363. Dat is net dezelfde als die van de Pixel 3. Er is ook nog een 16 MP-telefotocamera aanwezig, waarvoor Google de Sony IMX481-sensor gebruikt. Aan de voorkant vinden we een derde Sony-sensor: de IMX363. Dat is een 8 MP selfiecamera.

Naast deze info wisten de mensen van Rabbit TV ook al een aantal fotovoorbeelden te tonen op het einde van hun video. Hier vergelijken ze de Pixel 4 XL rechtstreeks met de Pixel 3 XL.

Lancering 15 oktober

Er is nog geen officiële bevestiging van Google, maar er zijn al wel heel sterke geruchten rond de lanceringsdatum. Volgens de bijna altijd goed geïnformeerde Evan Blass zou de Pixel 4-reeks op 15 oktober uit de doeken gedaan worden, tijdens het Made by Google-evenement.

Zodra Google de officiële uitnodigingen verstuurd voor het evenement, zullen we jullie daar uiteraard over inlichten. Nu we eigenlijk al zo goed als alles weten, vermoeden we dat dit niet lang meer op zich zal laten wachten.

Wat vind jij van de Pixel 4 XL? Kijk jij uit nara de lancering? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Pixel 4 XL kleuren

De nieuwste artikelen over Google Pixel 4 XL

Grijze variant van de Pixel 4 XL aangeboden op Chinese veilingsite

Aanbieding: Google Pixel 4 XL kopen met korting bij Amazon

Alle Google Pixel-telefoons zijn in de Google Store afgeprijsd

Van Google Pixel 2 XL naar Pixel 4 XL, is het de upgrade waard?

Google komt met oplossing voor gezichtsherkenning op de Pixel 4

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...