Google bevestigt wifi- en bluetooth-problemen Pixel 6, oplossing onderweg

Google bevestigt wifi- en bluetooth-problemen Pixel 6, oplossing onderweg

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft bevestigd dat de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro beiden kampen met problemen omtrent de wifi- en bluetooth-signalen. Na de februari-update melden meerdere gebruikers al een probleem met een alsmaar wegvallende wifi-connectiviteit. Daarbij melden diverse gebruikers ook dat de Bluetooth-signalen en mobiele netwerken soms ineens weg vallen. Google belooft met een oplossing te komen.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

In een dit artikel bespraken we al dat er meerdere Pixel 6-gebruikers de afgelopen weken aangaven dat, na het installeren van de februari-update, de wifiverbinding van de Google Pixel 6 (Pro) na een tijdje automatisch zou uitschakelen. Ook werd er gemeld dat het inschakelen van de wifi ervoor zorgt dat de Bluetooth wordt uitgeschakeld. Volgens Android Police hebben meerdere mensen destijds bij Google aangeklopt en gevraagd of er een oplossing voor was, of dat er wellicht een oplossing voor zou komen. Deze gebruikers kregen vervolgens te horen dat ze hun smartphone terug moesten zetten naar de fabrieksinstellingen en dat de problemen hierna waarschijnlijk zouden zijn opgelost. Dit hielp volgens de gebruikers echter niet, de problemen bleven zich voordoen.

Google bevestigt wifi- en bluetooth-problemen Pixel 6, oplossing onderweg

Oplossing komt 

In een reactie op het officiële PixelCommunity Reddit-account heeft Google bevestigd dat ze het probleem hebben vastgesteld. Ze melden het volgende: ''Thanks so much for reporting this issue, we’re sorry that you’re experiencing it. After some investigation, we identified the root cause and determined that it impacts a very small number of devices. Of course, we realize this is a poor experience and immediately developed a software fix that will be available in the next Google Pixel Update, rolling out in March. If you’d like to explore other options in the meantime, please get in touch with our support team, which is prepared to help you.''

Samenvattend bevestigt Google dat een, volgens hun klein, aantal Pixel 6-telefoons last heeft van wegvallende wifi- en Bluetooth-signalen. In de software-update van aankomende maand moet een oplossing zitten die het probleem zou moeten verhelpen. Volgens Google hoeven gebruikers van een Pixel 6 (Pro) dus nog maar een paar weken te wachten op een oplossing.

Heeft jouw Google Pixel 6 (Pro) ook last deze problemen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk