'Google Pixel tablet wordt zeer binnenkort aangekondigd'

'Google Pixel tablet wordt zeer binnenkort aangekondigd'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het lijkt er echt op dat de Google Pixel-tablet binnen nu en een maand aangekondigd gaat worden. De tablet is ter goedkeuring namelijk aangekomen bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC.

Certificeringen

Een smartphone, tablet of ander techapparaat moet voordat het in de schappen ligt, altijd eerst worden goedgekeurd door verschillende instanties die een bepaald certificaat uitgeven. Eén van de bekendste hiervan is de FCC-certificering. Als een apparaat zo'n certificering heeft - iets wat een verplichting is voor alle technologische apparaten voordat ze in de Verenigde Staten verkocht mogen worden - houdt het onder andere in dat het is getest op de limieten van ioniserende straling.

Als een tablet of smartphone in de database van de FCC verschijnt, dan wordt het bijna altijd in de weken hierna officieel aangekondigd. Nu de Pixel Tablet hierin is verschenen, lijken de eerdere geruchten van een release in mei dus waar te zijn. Eerder werd namelijk al gedacht dat Google de Pixel-tablet op Google I/O 2023 zal aankondigen. Dit is de ontwikkelaarsconferentie die ieder jaar door Google rond of in mei gehouden wordt.

Gerelateerde artikelen

Specificaties

Nu kunnen we uit de certificering verder niet afleiden over welke specificaties de Pixel Tablet zal beschikken. Wel zijn er door verschillende bekende geruchtenverspreiders al meerdere beelden en geruchten van en over de tablet geplaatst. Volgens hen zou de Pixel-tablet onder andere met een speakerdock komen en zal de tablet een speciale 'Hub-modus' krijgen. Meer hierover lees je in dit artikel.

De tablet zal verder waarschijnlijk beschikken over de eerste generatie Google Tensor-chip en twee 8 MP camera's gaan krijgen. Eén op de voorkant en één op de achterkant van het apparaat.

Aankondiging tijdens Google I/O 2023

We verwachten dat de Google Pixel-tablet op 3 mei tijden Google I/O officieel het levenslicht zal zien. Google kondigt de tablet dan vermoedelijk samen aan met de Google Pixel 7a en Android 14. Het is nog niet bekend of de tablet ook naar Nederland en/of België zal gaan komen.

Kijk jij uit naar de Pixel -tablet van Google? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google deelde dit beeld van de Pixel-tablet met het speciale speakerdock

Google deelde dit beeld van de Pixel-tablet met het speciale speakerdock

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk