Google Pixel Watch 2 krijgt een mooi nieuw bandje dat nét even anders is

Google Pixel Watch 2 krijgt een mooi nieuw bandje dat nét even anders is

Dennis Mons

door Dennis Mons

Met de Pixel Watch 2 brengt Google updates uit en lanceert het nieuwe first-party bandjes, waaronder de 'metal slim' en de 'metal mesh'. An sich geen groot nieuws, maar we willen die bandjes wel dragen met ons nieuwe klokje. Dit is best sexy.

De Pixel Watch nog sexyer

Afbeeldingen die we hebben gevonden tonen de aankomende collectie metalen bandjes. We weten van het bestaan van een 'metal slim strap' vanuit het FCC-dossier en het testproces in augustus. Het zijn zeker geen grote verrassingen, maar dat de bandjes 'snappy sexy' zijn is een feit.

Er zijn twee bandaansluitingen, maar de individuele schakels zijn erg smal. Ze lijken verwijderbaar te zijn om aanpassingen mogelijk te maken zoals bij een traditioneel horloge. Ze hebben een uitwendige vorm van een pil met een rechthoekige achterkant aan de binnenkant.

Het lijkt erop dat een ‘butterfly’-sluiting wordt gebruikt om de band continu en ononderbroken te houden. De onderstaande afbeelding toont het in een donkere kleur die overeenkomt met de matzwarte horlogekast. Natuurlijk staat het je vrij om dat te combineren.

De serie behoort tot dezelfde familie als de Metal Links-band, maar lijkt visueel de tegenovergestelde richting op te gaan. Het doet wat denken aan de band op de Apple Watch Ultra met uitwendige ronde schakels.

Google Pixel Watch 2 krijgt een mooi nieuw bandje dat nét even anders is

Ondertussen lijkt Google het dus opnieuw te proberen met de metalen mesh, of de Milanese band. De bovenstaande afbeelding is overigens Matte Black.

Metal Links voor Google Watch zijn prijzig

Gebruikers klaagden echter over het ontwerp van de bandjes voor de Pixel Watch. Maar waarschijnlijk zijn de problemen sindsdien aangepakt. Dat wil niet zeggen dat ze daadwerkelijk beter zijn (komen we op terug), noch dat de nieuwe bandjes een koopje worden.

De oorspronkelijke prijs was 129,99 dollar, terwijl de Metal Links 199,99 dollar kost. Deze Pixel Watch 2 metalen slimme band zal naar alle waarschijnlijkheid dichter bij de prijs liggen van de grotere metalen armband. Dat is dus een flink deel van het horloge zelf.

Alle banden die worden aangekondigd met de Pixel Watch 2 zouden compatibel zijn met het model van de eerste generatie, aangezien het ontwerp van de behuizing en de bandaansluiting niet lijken te veranderen. Iets waar Apple wel een lesje van zou kunnen leren. Ondertussen verwachten we dat Google de nieuwe band update met nieuwe kleuren en materialen, net als andere banden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk