'Google Pixel Watch gaat maar tot één dag mee op acculading'

'Google Pixel Watch gaat maar tot één dag mee op acculading'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens een nieuw rapport krijgt de Google Pixel Watch een batterij die tot een dag mee zal gaan op een enkele volledige lading. Volgens hetzelfde rapport duurt het opladen van het horloge ruim twee uur, en dat is een stuk langzamer dan veel andere smartwatches. Naast het gerucht dat het horloge een vier jaar oude processor krijgt, is dit gerucht helaas ook weinig opbeurend.

Eerdere geruchten

Afgelopen april kwamen het bericht dat de Google Pixel Watch een 300mAh-batterij zal krijgen. Hiermee zou de accu van de Pixel Watch min of meer dezelfde capaciteit krijgen als die in de Samsung Galaxy Watch 4. Iets meer zelfs. Nu gaat de accu van de Galaxy Watch 4 zo'n 40 uur mee, en de verwachting was dan ook dat de Pixel Watch dit ook minimaal zou kunnen. Dit zou betekenen dat je het horloge om de paar dagen aan de oplader zou moeten leggen. Niets blijkt echter minder waar.

'Google Pixel Watch gaat maar tot één dag mee op acculading'

Accuduur tot één dag, opladen ruim twee uur

Volgens informatie van 9to5Google gaat de batterij van de Pixel Watch namelijk maar tot één dag mee op een enkele lading. Met andere woorden, de Pixel Watch zou elke ochtend of avond aan de stekker gelegd moeten worden. De accuduur van één dag zou een schatting van Google zelf zijn. Er moet wel worden gezegd dat niet achterhaald kan worden in welke omstandigheden de Pixel Watch één dag mee zou gaan. Zo weten we bijvoorbeeld niet of het always-on display aan of uit stond en welke andere functies waren ingeschakeld. Daarnaast weten we niet wat er precies bedoeld wordt met 'tot één dag'. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of het hier gaat om enkel overdag, of dat ook de nacht wordt meegerekend. Volgens het rapport zal overigens ook de oude processor van de Pixel Watch niet bijdragen aan een langere accuduur.

Google Pixel Watch beschikbaarheid

Op Google I/O 2022 liet Google al enkele beelden van de Google Pixel Watch zien. Op deze beelden zien we onder andere een rond design met afgeronde randen. Verder zien we een kroon aan de zijkant het horloge. Hiermee kun je vermoedelijk door de interface van het horloge navigeren. De Pixel Watch is verder gemaakt van glanzend roestvaststaal en heeft een cirkelvormig ontwerp.

Het horloge zal dit najaar verschijnen en waarschijnlijk beperkt én in slechts een aantal landen beschikbaar komen. Of het horloge ook naar Nederland en/of België zal komen is nog niet bekend.

Lees hier meer over de Google Pixel Watch

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk