Google Play Games is nu beschikbaar op Windows-pc's in België

Google Play Games is nu beschikbaar op Windows-pc's in België

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

De bètaversie van de Google Play Store is nu in België beschikbaar voor Windows-pc's en -laptops. Op dit moment gaat het nog enkel om Google Play Games. Google belooft dat ook de apps naadloos op pc's en laptops moeten draaien en dat ze muis- en toetsenbordondersteuning krijgen.

Google Play Store op Windows

Vanaf nu is het mogelijk om de Google Play Store officieel op Windows te gebruiken. Eerder was het met een bepaalde tool al mogelijk om dit te doen, alleen moest je hiervoor toen gebruik maken van de Amazon App Store. De Google Play Store was standaard niet op Windows te gebruiken. Hier komt nu echter verandering in, er is namelijk een bètaversie van de Play Store verschenen waarmee die standaard te gebruiken wordt op Windows-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen de eerste bètaversie uitproberen. Op dit moment zijn nog alleen de Google Play Games beschikbaar. De apps moeten op een later moment gaan volgen. Google werkt er hard aan om alle apps te optimaliseren voor pc- en laptopgebruik. Zo moeten de apps en games muis- en toetsenbordondersteuning krijgen.

De gesynchroniseerde voortgang in apps en spellen verloopt verder via je Google-account. Hiermee moet je games die je op je laptop speelt, kunnen voortzetten op je smartphone of tablet. Andersom moet dit ook gelden. Hiervoor moet je uiteraard wel gebruik maken van hetzelfde Google-account op beide apparaten.

Bètaversie Play Store voor Windows downloaden

De bètaversie is via deze link te downloaden. Er zijn een aantal minimale vereisten. Deze sommen we hieronder even voor je op:

Minimale vereisten Play Store gebruiken op Windows

  • Windows 10 of nieuwer
  • 8 GB aan RAM
  • Processor met vier CPU-kernen
  • Intel CPU voor meerdere games een vereisten 
  • Intel UHD Graphics 630-GPU of vergelijkbaar
  • Hardwarevirtualisatie moet het toestaan 
  • Windows-beheerdersaccount 
  • SSD-schijf met minimaal 10 GB aan opslag

Ga jij Android-games op je pc spelen? Vertel ons jouw mening in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play Games is nu beschikbaar op Windows-pc's in België

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk