Google Play Pass officieel: abonnement met 350 apps en games

Google Play Pass officieel: abonnement met 350 apps en games

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Play Pass

Google heeft zijn Play Pass-abonnement in de Verenigde Staten uitgerold. Android-gebruikers kunnen nu een abonnement nemen op de Google Play Store om zo ongelimiteerd toegang te krijgen tot 350 apps en games. Net als bij Apple Arcade, de abonnementsdienst van Apple, kunnen gebruikers de apps en games zonder advertenties gebruiken, en alle in-app aankopen zijn alvast ontgrendeld.

[readmore articles="202148"]

Wie zich abonneert op Play Pass zal daarvoor een maandelijks bedrag van 4,99 dollar moeten betalen, ofwel 4,54 euro. Daarmee krijgen jij en vijf familieleden in één klap toegang tot alle apps en games. In het eerste jaar zal Google flinke korting geven en kost Play pass 1,99 dollar per maand. Voorbeelden van apps en games die deel uitmaken van Play Pass zijn: Terraria, Monument Valley, Risk, Star Wars: Knights of the Old Republic en AccuWeather. Grofweg twee derde van alle titels die deel uitmaken van het abonnement zijn games, dat zegt Google. Elke maand zal de bibliotheek verder aangevuld worden.

Concurreren met Apple

Google Play Pass was al verschillende keren sinds vorig jaar gelekt. Deze maand werd plots duidelijk dat de komst van het abonnement nu echt dichtbij was. Androidworld vroeg vorig jaar in een AW Poll hoeveel jullie zouden betalen voor een Play Store-abonnement. Ongeveer 13 procent zou volgens onze resultaten akkoord zijn met Googles prijs van 5 dollar per maand en 14,8 procent zou enkel geïnteresseerd zijn in Googles verlaagde prijs van 1,99 dollar tijdens het eerste jaar. 72, 3 procent is helemaal niet geïnteresseerd in een Play Store-abonnement.

Google Play Pass officieel: abonnement met 350 apps en games

Met Google Play Pass komt het bedrijf met zijn antwoord op de Apple Arcade-dienst voor iOS. Anders dan Apple, laat Google ook apps toe tot het abonnement, wat het belangrijkste verschil is tussen de twee diensten. Apple Arcade belooft ook minder titels aan te bieden waar gamers toegang toe krijgen, namelijk 100 tegenover de 350 apps en games die Google aanbiedt. Beide diensten zullen uiteindelijk maandelijks 4,99 dollar kosten.

Beschikbaarheid

Play Pass is voorlopig enkel in de Verenigde Staten beschikbaar, maar zal de komende tijd ook meteen naar meer landen uitrollen. Het is alleen nog niet bekend welke landen Google als eerste met zijn abonnement zal laten kennis maken.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk