Deze 2 nieuwe handige functies komen naar de Google Play Store

Deze 2 nieuwe handige functies komen naar de Google Play Store

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google is een aantal nieuwe functies aan het voorbereiden voor de Play Store. Zo kun je straks ongebruikte Android-apps archiveren om zo opslagruimte te besparen.

1. Voortgangsballon bij downloads

Allereerst is er de functie 'Voortgangsballon installatie weergeven', die 9to5Google ontdekte in een installatiebestand van de appwinkel. Zodra deze functie is ingeschakeld in de meldingsinstellingen van de Play Store, zie je de voortgang van de installatie van een app in een zwevende ballon. Die ballon kun je naar elk gewenst deel van je scherm slepen.

Dat is vooral handig als je tijdens een lange download bijvoorbeeld even je Instagram-feed checkt. Je ziet meteen hoe lang het nog duurt, zonder de huidige app te hoeven verlaten.

Voortgangsballon bij downloads in de Play Store

Voortgangsballon bij downloads in de Play Store

2. Ongebruikte Android-apps archiveren

Apps archiveren is iets dat Google eerder dit jaar voor Android aangekondigd heeft. Archiveren is in de eerste plaats bedoeld voor telefoons die over weinig opslagruimte beschikken. Een Android-app kan op dan verwijderd worden, maar al de persoonlijke gegevens voor die app blijven behouden. Deze archieffunctie is nu in de Play Store ontdekt.

Als de functie er eenmaal is, kun je eenvoudig een gearchiveerde app opnieuw installeren door i de Play Store op de knop 'Herstellen' in plaats van 'Installeren' te tikken. Je komt dan op een speciale pagina terecht zoals te zien in het rechter screenshot. Opnieuw inloggen op je account is niet nodig, omdat alles wordt hersteld vanuit het archief.

Ongebruikte Android-apps archiveren in de Play Store

Ongebruikte Android-apps archiveren in de Play Store

Beschikbaarheid

Wanneer beide functies beschikbaar komen in de Play Store is niet bekend. Zodra jij ze te zien krijgt, horen en zien we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Wat vind jij van deze twee functies voor de Play Store? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over de Play Store

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk