YouTube test podcast-functie die Google Podcasts mogelijk vervangt

YouTube test podcast-functie die Google Podcasts mogelijk vervangt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een handjevol creators op YouTube krijgt momenteel toegang tot het maken van podcasts in YouTube Studio. Vervolgens kunnen ze deze voorzien van een afbeelding en uploaden naar YouTube.

Google Podcasts gaat verdwijnen

Er duiken steeds meer aanwijzingen op over een naderend einde voor Google Podcasts. Sinds begin dit jaar vind je geen verwijzing meer naar Google Podcasts als je in Google naar podcastafleveringen zoekt. Daarnaast heeft de app al geruime tijd geen update meer gezien.

Gerelateerde artikelen

Nu is er een nieuwe YouTube-helppagina ontdekt door podnews) die een experiment beschrijft. Dit experiment stelt een handvol creators in staat om podcasts te maken in YouTube Studio (alleen op desktop). Ze kunnen de podcasts vervolgens uploaden met afbeelding naar YouTube. Het is ook mogelijk om podcast-uploads te bekijken en een bestaande afspeellijst om te zetten naar een podcast. Net als bij elke andere video-upload, geeft YouTube Studio de creator ook toegang tot analyses zoals bereik, publiek en inkomsten.

In de Verenigde Staten is er een speciale YouTube-podacastpagina en daar komen de podcasts terecht. YouTube-kijkers buiten de VS kunnen deze podcast-uploads bekijken als gewone YouTube-video's.

YouTube heeft nog geen officiële uitspraken gedaan over dit experiment, en Google zegt niks over de toekomst van zijn Podcasts-app. Hopelijk horen we binnenkort meer hierover.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk