Google Presentaties heeft nu een volgfunctie, zo werkt het

Google Presentaties heeft nu een volgfunctie, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google introduceert een nieuwe volgfunctie voor Google Presentaties waarmee je realtime kunt samenwerken met collega's aan een presentatie.

Zo werkt de Google Presentaties volgfunctie

Je kunt sinds kort al in Google Presentaties zien welke dia je collega aan het bewerken is. Dat kan aan de hand van de avatar van de bijdrager rechtsboven in de werkbalk. Je kan vanaf nu ook op die avatar klikken om meteen naar de dia te gaan waar die persoon is. Zo kun je meteen gezamenlijk wijzigingen aanbrengen in de betreffende dia. Dat meldt Google in Workspace-update.

De functie is standaard ingeschakeld voor alle Google Presentaties-gebruikers en je hoeft dus alleen maar op de avatar van de bijdrager in de werkbalk te tikken. Als je dat doet, verschijnt er ook een badge "Volgend" rondom de avatar. Als je er nog een keer op tikt, wordt de volgfunctie weer uitgeschakeld. De volgfunctie stopt ook als de andere persoon de presentatie vernieuwt of verlaat, of als de kijker zelf bewerkingen aan de dia's gaat uitvoeren of naar de diavoorstellingsmodus gaat.

Google Presentaties heeft nu een volgfunctie, zo werkt het

Beschikbaarheid

Op deze manier kun je overigens ook realtime bijhouden welke wijzigingen door anderen aan een dia worden aangebracht. Wellicht dat nieuwsgierige collega's of managers hier ook wel raad mee weten. Hoe dan ook, de optie is sinds kort onderweg naar alle Google Workspace-klanten, ook de klanten met een legacy G Suite Basic-account.

Google Presentaties, Drive en Documenten kregen onlangs ook verbeteringen voor het gebruik op tablets. Dit om extra voordeel uit het grote scher te halen. Het lijkt erop dat Google zijn apps klaarstoomt voor de Pixel Fold die ergens volgend jaar aangekondigd wordt. Van deze vouwbare Pixel is dit weekend nog een mooie video opgedoken. Wat vind jij van deze verbetering voor Google Presentaties? Laat het ons weten in de reacties.

Google Presentaties

Google Presentaties

Met de officiële applicatie voor Google Slides (Google Presentaties) kun je onder andere Powerpoint-documenten bewerken, aanmaken en versturen.  ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk