Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren

Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na maanden van testen bracht Google gisteravond de stabiele versie van Android 13 uit voor zijn Pixeltelefoons. Heel wat Pixels zijn inmiddels voorzien van de nieuwe Androidversie, behalve de Pixels die een hele andere Androidversie kregen...

Android 12?!?

Eén van de voordelen van het hebben van een Google Pixel is het als eerste ontvangen van versie- en beveiligingsupdates. Dat laatst is overigens niet altijd het geval aangezien Samsung vaak sneller is. Op het gebied van nieuwe Androidversies zit je met een Pixel wel helemaal goed, althans als Google de juiste versie uitrolt.

Veel Pixel-gebruikers melden namelijk dat in plaats van Android 13, Android 12 op hun apparaat wordt weergegeven om te downloaden. Dat ontdekte AndroidPolice op Twitter en Reddit. Ook Androidworld-lezer RuudvanW heeft de update met de omschrijving Android 12 gepauzeerd op zijn telefoon, zo meldt hij in de reacties.

Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren

Sommige Pixel-bezitters die de update alsnog hebben gedownload en geïnstalleerd, geven aan dat hun telefoon weer op Android 12 draait in plaats van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Er zijn ook Pixeleigenaren die eerst de Android 13-update zagen en later ineens Android 12 werd aangegeven. Vooral Pixel 6-gebruikers lijken last te hebben van het probleem, hoewel sommige Pixel 4a- en 5a-bezitters ook de onbedoelde Android 12-build ontvangen. Het probleem lijkt niet heel groot te zijn, maar het treft een aanzienlijk aantal Pixel-bezitters, aldus Android Police.

Zit jij in hetzelfde schuitje zit RuudvanW en andere Pixeleigenaren? Dan kun je proberen je telefoon opnieuw op te starten om te zien of Android 13 wordt weergegeven. Als dat niet het geval is, zul je moeten wachten tot Google het probleem heeft opgelost. Ondertussen kun je alvast alle nieuwigheden van Android 13 doornemen, als je daar nog behoefte aan hebt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk