Google staat op nummer 1 in de wereld qua Android-wearables

Google staat op nummer 1 in de wereld qua Android-wearables

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Pixel Watch doet het goed: Google heeft Samsung in het vierde kwartaal van 2022 ingehaald wat betreft verkopen van wearables. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Canalys. Google staat daarmee niet op de eerste positie, want die is voor Apple met zijn Apple Watch.

Beter dan Samsung

Van de op Android-gebaseerde wearables heeft Google wel de eerste positie weten te bereiken in het vierde kwartaal van vorig jaar. Dat het hiermee voorblijft op Samsung is een flinke prestatie: Samsung doet het al jaren goed met zijn Galaxy Watch en het Pixel-horloge is vrij prijzig. Helemaal omdat dit de eerste Google-eigen wearable is zal het feest zijn bij het bedrijf.

Onder wearables verstaat Canalys niet alleen slimme horloges, maar ook fitnessbanden en stappentellers. Google heeft 8 procent van het marktaandeel in handen, waarbij het bij lange na niet in de buurt komt van de eerste positie. Apple heeft met zijn slimme horloges maar liefst 27,5 procent van het marktaandeel in handen. Samsung heeft wat in te halen ten opzichte van Google: het marktaandeel is 5,9 procent en hiermee staat het dus niet eens derde: het staat vijfde. Xiaomi en Huawei doen het beiden beter dan Samsung, met onder andere de Huawei GT Watch en Xiaomi Smart Band.

Google staat op nummer 1 in de wereld qua Android-wearables

Google Pixel Watch

Interessant gegeven is dat Google in principe nog heel veel ruimte heeft voor groei. Het heeft zijn horloge maar in 9 landen te koop, terwijl Apple’s slimme pols-assistent in meer dan 60 landen wordt verkocht. Aan de andere kant is Google inmiddels in het bezit van Fitbit, waardoor het veel meer producten dan alleen Google Pixel Watch heeft. Denk aan de Fitbit Sense, de Versa en de Inspire. Van Pixel Watch zijn volgens Canalys 880.000 stuks verscheept: een geluk voor Google, want Fitbit doet het helemaal niet zo lekker.

Wij zijn gematigd enthousiast over Pixel Watch: “Met de Google Pixel Watch wilde Google indruk maken terwijl het zijn debuut maakt in smartwatchmarkt. Het sterkste aspect van dit horloge is zijn handige interface en navigatie samen met kwalitatieve scherm en het personaliseren van wijzerplaten. Wat een 'dealbreaker' kan zijn voor gebruikers is het kleine formaat, de slechte accuduur en de sportfuncties die diepgang missen en extra geld kosten."

Ben jij een van de sponsoren van Google geweest in het vierde kwartaal van 2022? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk