Google toont ticket prijzen nu rechtstreeks in zoekresultaten

Google toont ticket prijzen nu rechtstreeks in zoekresultaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de zoekresultaten van de Google kan je voortaan de ticketprijzen voor musea en bezienswaardigheden vergelijkijken. Je bekijkt in Google de prijzen van verschillende aanbieders, en vervolgens kom je op de website terecht waar je de kaartjes kan kopen.

Ticketprijzen in Google

De toerismesector kruipt stilletjes uit een dal nu het oude leven van voor de pandemie langzaam weer terugkomt. Google wil musea en bedrijven uit de toerismesector een duwtje in de rug geven. Je zal toegangskaartjes voor bezienswaardigheden en musea nu rechtsreeks vanuit de zoekresultaten kunnen kopen.

In Google Maps kan je zo'n prijzen van kaartjes al langer vinden, maar heel veel mensen gaan er ook naar op zoek vanuit hun zoekmachine. Naast reviews en praktische info over een plaats zie je straks naast de resultaten ook een tabblad 'Kaartjes', en daar kan je de prijzen makkelijk vergelijken. Het werkt sneller dan wanneer je elke website van zo'n ticketaanbieders één voor één moet bezoeken.

Google toont ticket prijzen nu rechtstreeks in zoekresultaten

De ticketprijzen in een knop van Google Maps

Beschikbaarheid

Volgens Google worden de aanbieders kosteloos in het overzicht van de zoekresultaten opgenomen. De functie zal de komende maanden breder worden uitgerold, en hier op de redactie vinden we nog geen ticketprijzen in onze zoekmachine. We verwachten wel dat de functie ook naar Nederland en België komt, vermits we hier ook al kaartjes kunnen kopen vanuit Maps.

Wat denk jij? Is het handig dat Google je helpt pm prijzen te vergelijken, en denk je dat mensen dan sneller geneigd zijn om op een uitstapje te gaan als het makkelijker te organiseren is? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Zoeken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk