Google TV introduceert nieuw quick settings-menu

Google TV introduceert nieuw quick settings-menu

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Maak je gebruik van Google TV, dan zal je merken dat het er net even anders uitziet. Er is een nieuw gedeelte in het homescherm te vinden voor de quick settings. Dit moet het makkelijker maken om het televisiebesturingssysteem te gebruiken.

Google TV

Het nieuwe menu zorgt ervoor dat Google TV en Pixel-telefoons wat meer gelijklopen qua opzet, schrijft 9to5Google. Je ziet in het menuutje Bluetooth, Wifi, toegankelijkheidsopties en de screensaver, naast de datum en de tijd en nog een knop waarmee je in een keer naar alle instellingen gaat. Het nieuwe menu neemt 2 bij 2 tegels in beslag op je scherm. Hiermee zijn er dus meerdere mogelijkheden binnen één menu te vinden, in plaats van hoe het voorheen was. Daarbij was er één stukje voor accounts wisselen en een voor de instellingen gecombineerd met de screensaver.

Voor de duidelijkheid: het gaat hier om Google TV, niet Android TV. Waarom de twee al zo lang naast elkaar bestaan, dat is wat onduidelijk: het is uiteindelijk het idee dat alleen Google TV overblijft. Wanneer dit precies gaat gebeuren, dat moeten we nog zien. Vooralsnog is Google in ieder geval druk doende met het vernieuwen van Google TV om het wat meer volgens zijn Material You-ontwerp te maken. Zo zijn de afgelopen weken al wat aanpassingen gedaan, zoals het weghalen van de knop voor films/series, het verplaatsen van het knopje om naar je profiel te gaan en meer.

Foto via 9to5Google

Foto via 9to5Google

Designwijzigingen

Het gaat veelal om een andere plek in de opzet, waaronder het verplaatsen van films en series-informatie onder ‘For You’ en het verhuizen van Google Search en het Google TV-logo naar rechts. De quick settings zijn te herkennen aan een tandwiel-knopje. Er verandert dus elke week wel iets kleins, zo lijkt het. Het kan voorkomen dat je de nieuwe opzet nog niet ziet op je Google TV: het rolt uit sinds gisteren.

Gerelateerde artikelen

Heb jij het nieuwe design al, vind je het een vooruitgang? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk