Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Niet alleen het uiterlijk van de snelle instellingen, ook de inhoud ervan is in Android 12 veranderd. Zo is de wifi-tegel qua werking aangepast en dat levert voor- en tegenstanders op. Volgens Google is het een logische keuze geweest.

Omslachtige wifi-tegel in Android 12

Niet alleen het uiterlijk van de snelle instellingen, ook de inhoud ervan is in Android 12 verandert. Naast de Material You-makeover kreeg het menu met de snelle instellingen ook twee nieuwe schakelaars waarmee je de microfoon en camera kunt uitzetten en een aangepaste wifi-tegel. Die laatste tegel heeft bij mij geregeld ergernis opgewekt, want het kost nu meer tijd om wifi in te schakelen. Je moet namelijk meerdere keren op de schakelaar tikken, kijk maar in de video hieronder.

Google verdedigt de schakelaar

Waarom kiest Google voor deze extra handelingen voor het inschakelen van een wifi-verbinding? Google heeft daar naar eigen zeggen een hele goede reden voor. Zowel mobiel internet als wifi zijn in Android 12 namelijk onder een schakelaar gestopt, in plaats van onder twee in oudere Androidversies. Het doel van deze samenvoeging is volgens het bedrijf "om een eenvoudigere en intuïtievere connectiviteitservaring naar Pixel-gebruikers te brengen". Google heeft namelijk in onderzoeken ontdekt dat veel mensen vergeten wifi opnieuw in te schakelen nadat ze het hebben uitgeschakeld. De twee knoppen samenvoegen moet dat probleem tegengaan. Andere onderzoeken wijzen uit dat mensen even aan de nieuwe situatie moesten wannen maar er daarna een veel handigere oplossing vonden.

Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

Sneller internet inschakelen

Google is daarnaast van plan om in een toekomstige Pixel Feature Drop het internetpaneel toegankelijk te maken vanaf het vergrendelscherm, zodat je indien nodig wifi en mobiel internet vanaf daar kunt uitschakelen. Je kan ook terug naar de oude situatie door dit ADB-commando uit te voeren.

Wat vind jij van deze keuze van Google? Vind je het een logische keuze of juist niet? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Meer nieuws over Android 12

We hebben al ontzettend veel nieuws over Android 12 gebracht en een overzicht daarvan vind je hier. Een greep uit onze Android 12-collectie vind je hieronder. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram, Facebook en Twitter.

Google verdedigt de omslachtige wifi-schakelaar in Android 12

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk