Google verlaagt commissie op inkomsten apps naar 15 procent

Google verlaagt commissie op inkomsten apps naar 15 procent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google vraagt een kleinere commissie op de inkomsten die ontwikkelaars met hun apps verdienen. Voordien droegen ze 30 procent van hun omzet over aan Google, en dat is nu nog 15 procent. De nieuwe regeling is enkel voor kleine ontwikkelaars geldig.

Commissie op apps

Google heeft een verandering aankondigt omtrent de manier waarop appontwikkelaars geld verdienen met hun apps in de Play Store. Omdat ze van Googles platform gebruik maken betalen ze aan Google een commissie op de omzet die ze verdienen met de verkoop van digitale goederen. Google wil de bestaande commissie verlagen van 30 procent naar 15 procent, dat maakt het bekend op zijn blog.

Google gaat daarmee Apple achterna dat eerder al die beslissing nam. De verlaagde commissie zal vanaf 1 juli beschikbaar zijn, maar alleen voor "kleine ontwikkelaars". Al vallen wel 99 procent van de appontwikkelaars wel onder die noemer. Googles verlaagde commissie van 15 procent is geldig voor ontwikkelaars die een omzet hebben tot 1 miljoen dollar per jaar. Zodra dat bedrag overschreden wordt, neemt Google weer 30 procent van de appinkomsten voor zich. Een jaar later volgt opnieuw dezelfde regeling.

Google verlaagt commissie op inkomsten apps naar 15 procent

Eerlijker

Googles systeem is vergelijkbaar met datgene dat Apple vanaf 1 januari liet ingaan, maar het is wel eerlijker. Wanneer je in de App Store het bedrag van 1 miljoen dollar maandelijkse omzet overschrijdt, rekent Apple het jaar erop sowieso een commissie van 30 procent. Haal je dat jaar dan minder dan 1 miljoen dollar dan kom je weer in de groep van 15 procent terecht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk