Google verrijkt antwoorden van Bard met afbeeldingen

Google verrijkt antwoorden van Bard met afbeeldingen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Googles AI-chatbot Bard voegt nu waar nodig ook afbeeldingen toe aan zijn antwoorden. Met deze update worden de tekstresultaten van de AI-chatbot visueel gemaakt. De afbeeldingen zijn afkomstig van Google Zoeken.

Tekst en afbeeldingen in de resultaten

Bard brengt de afbeeldingen van Google Zoeken naar versie 2023.05.23 naar Bard. Eerder werden de antwoorden alleen in tekst weergegeven, maar nu komen daar - als dat relevant is - ook afbeeldingen bij te staan. Dat ontdekte 9to5Google op de updatepagina van de AI-bot.

Als je bijvoorbeeld aan Bard vraagt "What are some must-see sights in Apeldoorn?", dan is dit nu het resultaat:

Google verrijkt antwoorden van Bard met afbeeldingen

Om de zaken zo transparant mogelijk te houden, geeft Google ook bronnen voor de afbeeldingen weer, zodat duidelijk is waar ze vandaan komen.

Bard in Nederland

Bard werkt nog niet in Nederland en de Nederlandse taal wordt ook nog niet ondersteund en dat heeft waarschijnlijk hier mee te maken. De toevoeging van afbeeldingen aan de antwoorden van Bard werkt alleen voor Engelse vragen, niet voor andere talen die Bard ondersteunt.

We gaan ervanuit dat AI-chatbot Bard in de toekomst hier wel te gebruiken is. Totdat het zover is kunnen we op veel meer plekken kunstmatige intelligentie (AI) verwachten, als dat al niet het geval is. Zo gaat googelen door generatieve AI-functies voor altijd veranderen en komt AI ook naar Gmail, Docs en Sheets. Daarnaast werkt Bard nu ook met Google Lens. Je kan Bard dus vragen om 'een grappig bijschrift over jouw honden te schrijven' zodra je een foto van je honden uploadt. Meer over kunstmatige intelligentie vind je hier op Androidworld en al het nieuws over Bard kun je hier vinden.

Google verrijkt antwoorden van Bard met afbeeldingen

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk