Versienummers bij apps in de Play Store zijn verdwenen

Versienummers bij apps in de Play Store zijn verdwenen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google is de laatste tijd veel aan het experimenteren met de informatie die bij apps en games worden weergegeven in de Play Store. Ditmaal zijn het de versienummers van apps die zijn verdwenen.

Versienummers in Google Play

Je kan het versienummer van een app of game in Google Play vinden in het gedeelte 'Over deze app'. Als je dan iets naar beneden scrolt, vind je het nummer meteen als eerste onder 'App-info'. In de desktopversie van de Play Store is dit nog steeds het geval, maar in de Play Store op telefoons zijn de versienummers bij veel mensen verdwenen. Ook op de redactie is het regeltje met nuttige informatie bij een aantal telefoons niet meer te vinden. Vreemd genoeg is het versienummer van apps voor Wear OS en Android TV/Google TV wel nog zichtbaar.

Dit euvel lijkt eerder op een bug dan op een opzettelijke aanpassing van Google, denkt 9to5Google. Wij hopen dit ook en zien de versienummers graag weer terug in Google Play op onze telefoons.

Onlangs verwijderde Google ook het onderdeel Machtigingen bij apps in de Play Store, maar draaide deze beslissing na veel kritiek weer terug. Wat wel nieuw is voor Googles appwinkel, is het nieuwe logo. Dit logo, ter ere van de tiende verjaardag van Google Play, is inmiddels overal zichtbaar. Ontwikkelaars krijgen sinds kort ook te maken met nieuwe regels die te maken hebben met advertenties die het hele scherm overnemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Play Store? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk