Google Voice gaat je nu waarschuwen voor spam in berichten

Google Voice gaat je nu waarschuwen voor spam in berichten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Voice krijgt een update, waarmee het gaat waarschuwen voor berichten die waarschijnlijk spam zijn. We kennen dat van telefoonoproepen: daarbij staat er ook bij dat het om een mogelijke spambeller gaat: nu wordt dat dus ook geïntegreerd in berichten met de hulp van Google Voice.

Spamberichten

Google Voice heeft dit jaar niet heel veel spannende updates gezien, behalve een update met het Material You-design waar Google inmiddels vrij veel tijd voor neemt om dat goed en wel uit te rollen. Echter komt er nu dus toch iets nieuws naar de functionaliteit, want nu krijg je een waarschuwing wanneer Voice denkt dat een sms-bericht spam bevat. En we weten allemaal, dat is nogal vaak het geval.

Nepberichten die zogenaamd van je pakjesbezorger komen: waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens zo’n spam-smsje gekregen. Er is hierbij nu een melding dat het misschien om een spambericht gaat. Dat is te zien aan een rood uitroepteken. Ook staat er in het rood dat het mogelijk Spam is, dat berichtje. Je kunt vervolgens zelf kiezen wat je ermee doet: je kunt bevestigen dat iets spam is, waardoor je berichten die van dat nummer komen in de toekomst niet meer ziet: die gaan dan meteen naar de spam-map. Ook kun je aangeven dat een bericht geen spam is, waarna je de spammelding ook nooit meer krijgt op berichten van dat nummer (via 9to5Google).

Google Voice gaat je nu waarschuwen voor spam in berichten

Google Voice

Het maakt niet uit welk type gebruiker je bent van Google Voice, het komt er sowieso in de komende weken aan. Google Voice is sinds januari 2020 in Nederland beschikbaar en het kent veel integraties met allerlei apps binnen het Google-ecosysteem. Zo kun je er transcripties in vinden van ingesproken berichten en kun je oproepen doorschakelen als de Google Agenda weet dat je in een vergadering zit.

Maak jij gebruik van veel Voice-opties? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk