Google stelt Watch Unlock voor: manier om je telefoon te ontgrendelen

Google stelt Watch Unlock voor: manier om je telefoon te ontgrendelen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een nieuwe manier bedacht waarop je smartwatch kan dienen om je smartphone te ontgrendelen. Met Watch Unlock kan je over het scherm van je horloge vegen om daarna je telefoon te gebruiken en dat werkt als een alternatief voor de vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning.

Watch Unlock

Op de CES-technologiebeurs in Las Vegas is Android vertegenwoordig met een stand waar een aantal recente functies worden toegelicht. Over Watch Unlock heeft Google nog niets naar buiten gebracht, maar de functie is al wel te zien op de beurs, aldus Android Police.

Misschien ben je al bekend met Smart lock. Dat is een functie waarmee je telefoon ontgrendeld blijft wanneer een bluetooth-apparaat zoals een smartwatch verbonden is. Het nieuwe Watch Unlock bouwt verder op dat idee, maar het voegt een extra beveiligingslaag toe. Je telefoon kijkt niet alleen of er een wel verbinding is met je smartwatch, maar ook of je smartwatch wel om je pols zit, want je moet namelijk op het scherm van je horloge vegen om te ontgrendelen. Op die manier wil Google voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je telefoon, puur omdat je horloge in de buurt is.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe functie lijkt als eerste te werken met de Pixel Watch, maar het is mogelijk dat ze op termijn beschikbaar wordt op alle horloges met Wear OS 3. Het is ook belangrijk om te weten, dat deze ontgrendelmethode ook met beperkingen komt, want je kan ze bijvoorbeeld niet gebruiken om toegang te krijgen tot opgeslagen wachtwoorden of tot je bankapp. Daarvoor is nog steeds je vingerafdrukscanner of pincode vereist. Watch Unlock is op dit moment nog niet beschikbaar, maar het wordt in de komende weken of maanden verwacht.

5 methodes om je telefoon te ontgrendelen

Wist je dat er heel veel andere verschillende manieren zijn om je smartphone te ontgrendelen? Naast de vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning, een smartwatch en je pincode, bestaat er ook zoiets als lichaamsdetectie en ontgrendeling op vertrouwde plaatsen. We bespreken vijf ontgrendelmethodes in dit artikel. Wat vind jij de handigste manier? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-functies? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk