Google werkt aan luide audiomeldingen voor Pixel-telefoons

Google werkt aan luide audiomeldingen voor Pixel-telefoons

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Pixel-telefoons worden binnenkort mogelijk een stuk behulpzamer: de smartphones worden misschien voorzien van meldingen om je te laten weten dat er een te hard geluid klinkt om zo gehoorschade te voorkomen. Dit schrijft 9to5Google naar aanleiding van een duik in de code.

Waarschuwing voor gehoorschade

De experts zagen de ‘loud sound alert’ (luide geluidsmelding) binnen de Android System Intelligence (T.23) voor de Pixel 7. Het zou je waarschuwen wanneer er geluid wordt gedetecteerd dat voor gehoorschade kan zorgen. Deze functie is te zien binnen ‘Snel Overzicht’ op je vergrendelscherm (in het Engels bekend als At A Glance). Het is geheel bedoeld om te zorgen dat je geen gehoorschade of Tinnitus oploopt door jezelf lang of kort bloot te stellen aan te veel decibellen.

Google werkt aan luide audiomeldingen voor Pixel-telefoons

Harde muziek

Het is goed dat Google hiermee komt, want veel mensen zijn niet op de hoogte van hoeveel schade een hoog volume kan aanrichten. Er wordt altijd geadviseerd om muziek zo zacht te luisteren dat je er met je oordopjes in nog steeds een gesprek mee kunt voeren met iemand (en dat komt neer op de volumeknop niet hoger te zetten dan 50 procent). Het gaat echter ook om bijvoorbeeld geluid bij concerten of feestjes.

Google Pixel-telefoons hebben al functies om met je mee te luisteren, want ze brengen bijvoorbeeld je slaap in kaart door te luisteren naar je ademhaling en eventueel gesnurk. Nu komt daar mogelijk dus een functie bij, die niet bepaald nieuw is in de telefoonwereld. Apple iPhone en Apple Watch kunnen al langer meldingen geven van te veel decibellen. Er zijn voor Android ook aparte apps verkrijgbaar die dit doen, maar Google integreert het straks dus mogelijk voor het eerst in het toestel zelf.

Uiteraard is er wel een waarschuwing: dat er wordt gedacht dat er iets in de code staat, betekent niet dat deze functie er uiteindelijk ook komt. Het kan een probeersel zijn geweest wat gewoon niet werkte, of het kan nog lang niet klaar zijn. Of je Pixel-telefoon straks dus echt waarschuwt dat je geluid te hard staat, dat is niet met 100 procent zekerheid gezegd.

Vind je het goed dat Google je gaat waarschuwen voor gehoorschade, als de functie echt doorgaat? Laat het nu achter in de reacties hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk