Google wil Chromebooks 10 jaar ondersteuning bieden

Google wil Chromebooks 10 jaar ondersteuning bieden

Laura Jenny

door Laura Jenny

Waar Google misschien niet zo duurzaam denkt met de Pixel Watch, denkt het wel duurzamer als het gaat om software-ondersteuning op de Chromebook. Het zegt dat het Chrome OS tot 10 jaar aan software-updates gaat geven. Dit alles na kritiek vanuit het onderwijs. Deze ‘belofte’ geldt vanaf 2024.

Chromebooks

Wall Street Journal schrijft dat Google wil zorgen dat er geen bestaande Chromebooks tussen nu en twee jaar verlopen. Het scheelt vrij veel dat het toezegt zich harder in te zetten voor updates, want het betekent een flinke verbetering van de duurzaamheid van de laptops. Chromebooks zijn in veel gevallen de goedkoopste optie voor een laptop, maar dat moet niet betekenen dat die laptop daarom ook maar een heel kort leven zou moeten hebben.

Waarom specifiek het onderwijs erover klaagde is omdat veel studenten van deze voordelige laptops gebruikmaken. Waar ze vaak vrij lang doen met Chrome, zijn er allerlei onderwijs-apps die door te weinig updates dan onbruikbaar worden. Als studenten zelf een Chromebook hebben gekocht, dan is dat al vervelend, maar helemaal als Chromebooks -vaak in grote getalen- worden aangeschaft door onderwijsinstellingen. Die willen hun tech natuurlijk ook up-to-date houden.

Tenminste houdbaar tot

Google kan dit alles niet alleen: het heeft hiervoor de hulp nodig van de fabrikanten die de laptoponderdelen maken. Het is aan hen om bepaalde garanties te geven. Niet iedereen weet het, maar bepaalde Chromebooks hebben een soort tenminste houdbaar tot-datum. Nieuwe Chromebooks krijgen nu 8 jaar ondersteuning en oudere 5 jaar. Maar straks gaat dat aantal dus naar maximaal 10 jaar nadat ze zijn verschenen. Er is nog wat goed nieuws, want dit geldt ook voor laptops die vanaf 2021 zijn verschenen. Meer informatie over die tenminste houdbaar tot-datum vind je op deze updatepagina van Google zelf.

Heb jij een Chromebook en hoe lang gebruik jij hem al? Laat het nu achter in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk