Google wilde niet dat de Play Store op Quest VR kwam

Google wilde niet dat de Play Store op Quest VR kwam

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Meta heeft gevraagd aan Google of het de Play Store naar Quest VR wilde brengen, maar het antwoord was nee. Was dat een slimme zet? Inmiddels is Quest immers een begrip in de VR-wereld.

De chief technology officer van Meta deed dit uit de doeken tijdens een sessie op Instagram over Quest VR. En daar kun je het niet over hebben zonder Android aan te stippen, want daarop is Quest gebaseerd. Het is een zeer ver aangepaste versie van Android, dat wel, maar het betekent wel dat je er apps op kunt installeren. Dan zou een Play Store dus zeker geen overbodige luxe zijn.

Logisch dus dat Meta naar Google is gegaan om te vragen om zo’n integratie van de Play Store. Het porten van huidige Android-apps zou ook geen probleem zijn: ontwikkelaars kunnen ze makkelijk aanpassen om op de bril te werken. Het is juist de distributie die het probleem oplevert, omdat Google het vertikt om de Play Store erop uit te brengen. Meta geeft aan nog steeds graag te zien dat dit wel gaat gebeuren.

De Quest VR-brillen zijn populair onder een groot publiek. Ze zijn redelijk betaalbaar, ze zijn standalone en ze werken goed. Ze worden geleverd met een tweetal controllers waarmee je je game, chatprogramma of andere app kunt aansturen. Je kunt ze gebruiken zonder draden en dat maakt het een heel vrij voelende VR-ervaring waarin je wat makkelijker wordt meegesleept in wat er gebeurt.

Quest 3 is nu uit en kost 550 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk