De Google zoekbalk barst uit zijn voegen op Android

De Google zoekbalk barst uit zijn voegen op Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vorig jaar maakt Google bekend dat er een volledig nieuwe lay-out en betere suggesties voor zijn zoekmachine in aan zitten te komen. Een aantal van die functies zitten inmiddels in Google Zoeken, behalve de nieuwe en grotere zoekbalk. Die was er al voor iOS maar is nu ook mondjesmaat op Android te zien (en die kan je niet missen).

Ontzettend grote zoekbalk in de Google-app

De zoekvak in de Google-app heeft bij de meesten een normaal formaat, niet te groot en niet te klein. Nu zien sommige mensen een zoekvak in de Google-app die maar liefst twee keer zo groot is. Dat ontdekte 9to5Google in versie 12.14 van de bètaversie van de Google-app. Hierdoor zien het microfoontje en het Google Lens-icoon er wel heel klein uit en kan je je leesbril wel afzetten.

Onder het grote zoekvak zijn ook een paar nieuwe slimme functies te vinden:

  • Koop producten die in je screenshots te zien zijn
  • Vertaal tekst met je camera
  • Zoek een foto uit je bibliotheek
  • Los huiswerk op met je camera
  • Identificeer een muzieknummer door ernaar te luisteren

Verder zijn er geen noemenswaardige wijzigingen in de Google-app gevonden. De immens grote zoekbalk is gelukkig nog niet op de redactie aanbelandt. Terwijl we hier op versie 14.13.11.29 van de bètaversie van de Google-app zitten. Hopelijk blijft het bij een test en zien we de grote zoekbalk niet terug in de stabiele versie van de Google-app. Zeker weten doen we dit niet, aangezien iPhone-bezitters er ook naar moeten kijken.

Hebben jullie hem al wel gezien? Wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk