Google Zoeken-widget straks eenvoudiger aan te passen

Google Zoeken-widget straks eenvoudiger aan te passen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De widget van de zoekbalk van Google wordt eenvoudiger en sneller aan te passen. Google werkt namelijk aan een functie waarin de zoekbalkwidget personalisatie-opties krijgt. Je krijgt vier opties en in dit artikel nemen we deze opties even kort met je door.

Google Zoeken

Het gaat om de widget Google Zoeken die standaard op elke smartphone te vinden is. Het gaat dus specifiek niet over de vaste zoekbalk die je onder andere op Pixel-smartphones en op veel andere Android-toestellen met een schone Androidschil vindt. Via deze zoekbalk kun je onder andere snel dingen opzoeken op Google, de Google Lens openen en de Google Assistent oproepen. Deze balk was lange tijd niet vanuit de widget zelf aan te passen, in een nieuwe update wil Google dit echter weer mogelijk gaan maken.

Je kunt de zoekbalk overigens nu ook al aanpassen. Open hiervoor de Google-app -> open instellingen -> selecteer zoekwidget -> widget aanpassen. Google wil er echter voor gaan zorgen dat deze functie straks eenvoudiger en sneller te vinden én openen zal zijn.

Google Zoeken-widget straks eenvoudiger aan te passen

Het gaat dus om deze widget, deze moet straks direct aanpasbaar worden.


Wat kun je aanpassen?

Allereest even terug naar de basis, waar vind je de zoekbalk? Om de zoekbalk op je startscherm te plaatsen druk je lang met je vinger op dit startscherm. Vervolgens selecteer je widgets -> zoek je naar Google -> houd de widget lang ingedrukt en laat hem los waar je deze wil plaatsen.

Straks kun je, nadat je de update van Google binnen hebt, deze zoekbalk direct via de widget zelf aanpassen. Hiervoor zul je de zoekbalk lang ingedrukt moeten houden. Er zal dan een potlood in de rechterbovenhoek verschijnen. Als je hier op klikt kom je in het aanpasmenu. Hier kun je de zoekbalk op een aantal punten aanpassen. Je kunt hier overigens, mocht je je bewerkingen toch niet mooi vinden, ook weer gewoon terug naar de standaard zoekbalk. De functie bevindt zich nu nog in een betaversie, Google zal de functie waarschijnlijk later officieel uitbrengen. Hieronder vind je de drie aanpasmogelijkheden:

  1. Bar logo, hier kun je het logo van Google (de G) aanpassen of verwijderen
  2. Zoekbalkkleur, de kleur van de zoekbalk is hier aan te passen
  3. Vervagen, je kunt hier de doorzichtigheid van de zoekbalk aanpassen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over wigdets voor Android? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Google Zoeken-widget straks eenvoudiger aan te passen

De nieuwe aanpasmogelijkheden voor de Google zoekbalk.

Beeld: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk