Gridio-app geeft het beste moment aan om je wasmachine aan te zetten

Gridio-app geeft het beste moment aan om je wasmachine aan te zetten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gridio is een app die aangeeft wanneer je het beste elektriciteit kunt gebruiken, bijvoorbeeld om de wasmachine aan te zetten of je Tesla op te laden. De app is vanaf nu ook in België beschikbaar.

Wat is Gridio?

Gridio is een bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met oplossingen voor slim laden. Gridio heeft daar een app voor gelanceerd en die laad je elektrische auto automatisch op wanneer elektriciteit het goedkoopst én het schoonst is. Hierdoor kunnen elektrische voertuigen, van bijvoorbeeld Tesla, Volkswagen, Skoda en andere merken, automatisch opgeladen worden met de goedkoopste en schoonste elektriciteit, thuis of op kantoor. En dit zonder extra hardware. Volgens Gridio besparen eigenaren van elektrische voertuigen met Gridio gemiddeld zo’n 30% aan kosten op de energierekening in combinatie met een dynamisch energiecontract.

App wordt ook gebruikt voor energieverbruik thuis

Gridio zag dat mensen die geen elektrische auto bezitten of nog geen dynamische energiecontract hebben, de ook app gebruiken om hun energieverbruik thuis aan te passen. Wanneer gezinnen thuiskomen van werk en school en ze bijvoorbeeld de wasmachine of vaatwasser willen aanzetten, openen zij de app om te checken of er op dat moment piekuren zijn. De beste momenten om energie te gebruiken zijn meestal laat op de avond en tijdens de nacht, niet rondom etenstijd wanneer de meeste mensen thuis zijn en actief elektriciteit gebruiken, aldus Gridio.

Gridio heeft deze zogenaamde piekurenoplossing de bijnaam ‘Ursula Mode’ gegeven - vernoemd naar voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. Von der Leyen staat aan de frontlinie van het gevecht van de EU tegen de huidige energiecrisis en heeft als doelstelling om 5% energiepiekbelastingreductie voor aankomende winter te realiseren. Het afvlakken van de piekbelasting draagt bij aan een verminderd verbruik van stroom en gas wat weer een positieve bijdrage kan leveren aan de algehele inkoopprijs voor stroom en gas.

Aan de slag met de Ursula Mode

Wil jij de Ursula Mode in de Gridio-app ook eens proberen? De Gridio-app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Na het kiezen van je land kun je vervolgens de verwachte piekuren van elektriciteitsgebruik zien, gebaseerd op een prijsanalyse van Gridio. Je kan dan zelf bepalen wanneer je de vaatwasser aanzet of een wasje gaat draaien.

De Ursula Mode zal ook automatisch beoordelen wat het meest gunstige moment is om de auto te laden in combinatie met de afgesproken tijd dat de auto weer het gewenste laadniveau heeft bereikt. Als het gunstiger is om een paar uur te wachten met opladen, dan regelt Gridio dit automatisch. Zodra Ursula Mode aanstaat zal Gridio automatisch beoordelen wat het meest gunstige moment is om de auto te laden in combinatie met de afgesproken tijd dat de auto weer het gewenste laadniveau heeft bereikt. Als het gunstiger is om een paar uur te wachten met opladen, dan regelt Gridio dit automatisch.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk