Grote update voor Telegram laat je content verbergen

Grote update voor Telegram laat je content verbergen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Telegram komt op de valreep van 2022 nog met een flinke update die we in 2023 waarschijnlijk volop gaan gebruiken: de mogelijkheid om content te verbergen. Zo kun je in een groep een meme plaatsen over een tv-serie, maar er een spoiler-alert bovenop zetten voor zij die de aflevering nog niet hebben gezien.

Telegram-update

Je kunt op de messenger nu een foto laten ‘bedekken’. Wil iemand zien wat eronder zit, dan hoeft diegene er alleen op te tikken. Je doet dat door wanneer je een foto stuurt (in een groep, in een kanaal of in een 1-op-1-gesprek) rechtsbovenin te tikken en dan ‘Hide with spoiler’ te kiezen. Er komt dan een soort glittereffect op de foto en iemand moet erop tikken om het te kunnen bekijken.

Grote update voor Telegram laat je content verbergen

Daarnaast komt er nog iets nieuws naar de app. Er komt een nieuwe opslagbeheerpagina. Hierop kun je een taartdiagram zien met daarop alles wat je lokaal binnen de app hebt opgeslagen. Je kunt op die manier makkelijker zien wat er veel ruimte inneemt op je telefoon en op die manier kiezen om misschien wat foto’s en video’s van je telefoon te verwijderen. Het voordeel is dat je ze nog steeds uit de cloud van Telegram kunt vissen. Telegram geeft aan: “Telegram neemt bijna geen ruimte in op je apparaat. Je kunt op elk moment media en documenten uit de opslag van je telefoon verwijderen en opnieuw downloaden uit je Telegram-cloud. Jarenlang konden gebruikers een maximale cachegrootte instellen of ongebruikte items automatisch verwijderen na een bepaalde periode. Met deze update kun je afzonderlijke instellingen voor automatisch verwijderen toevoegen voor media in de cache van privéchats, groepen en kanalen - met uitzonderingen voor specifieke chats.“

Grote update voor Telegram laat je content verbergen

Chats automatisch verwijderen

Ook kun je nu makkelijker instellen wanneer chats automatisch worden verwijderd. Op die manier kun je zorgen dat Telegram een afgebakend stukje ruimte inneemt, hoeveel chats je ook maar aangaat. Twee handige, grote vernieuwingen, maar er zijn ook nog wat leuke kleine vernieuwingen om de app iets gezelliger te maken. Zo zijn er nieuwe voortgangsanimaties en kun je aangepaste profielfoto’s maken. Daarnaast zijn de tekengereedschappen wat slimmer geworden: ze veranderen van breedte gebaseerd op je tekensnelheid en lijnen worden automatisch vloeiend gemaakt.

Telegram

Telegram

Telegram is een messenger die veiligheid voorop heeft staan. Alle berichten worden van het begin tot het eind versleuteld en de applicatie is razendsnel. Daarnaast z ..

Telegram: “Als je tekst aan foto's of video's toevoegt, kun je nu de grootte, het lettertype en de achtergrond ervan wijzigen. Aangepaste geanimeerde emoji toevoegen aan tekst op afbeeldingen is beschikbaar voor alle gebruikers, zelfs als ze geen Telegram Premium-abonnement hebben. In de komende updates zijn we van plan de interface van de media-editor verder te verfijnen en de prestaties ervan te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen

Kortom, Telegram wordt net even handiger en leuker. Welke feature vind jij het beste aan Telegram? Laat het nu achter bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk