Hackers laten MIUI 11 werken op een iPhone

Hackers laten MIUI 11 werken op een iPhone

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Hacker zijn erin geslaagd om Xiaomi's MIUI-schil te laten werken op een iPhone. Dat is een hele prestaties, en ze gebruikten ervoor een bekende kwetsbaarheid van Apples toestellen. In een video zien we de software aan het werk.

MIUI 11 op een iPhone

Hackers hebben zich op een kwetsbaarheid van oudere iPhones gericht en ze zijn er zo in geslaagd om MIUI 11 op het toestel te laten werken. Dat schrijft het Chinese MyDrivers. De fout heeft de naam 'checkm8' en is aanwezig in een hele reeks telefoons, van de iPhone 5S tot en met de iPhone X.

In hun video laten ze zien hoe de software werkt op de telefoon van Apple, maar er volgt geen uitgebreide uitleg over hoe ze het hacken verwezenlijkt hebben. Naast de fout die ze hebben misbruikt, gebruikten de hackers ook een bekende tool genaamd 'Checkra1n' om de iPhone te 'jailbreaken'. Dat wil zeggen dat alle beperkingen die Apple oplegt om gewone gebruikers te beschermen, worden weggenomen.

Pronkprestatie

Uiteraard is het hacken van een iPhone om er vervolgens MIUI 11 op te installeren geen belangrijke prestatie als je het louter functioneel bekijkt. Heel wat Xiaomi-functies zullen namelijk niet werken op de telefoon, al lijkt de telefoon wel verbinding te hebben met een netwerk. Toch kiezen hackers de iPhone graag als doelwit om aan de wereld te laten zien wat ze in hun mars hebben.

Het is niet de eerste keer dat Android op een iPhone heeft gewerkt, want hackers lieten eerder ook al Android werken op een iPhone 7 via het zogenaamde Project Sandbox. Toen maakten hackers hun methode wel openbaar op GitHub.

Recent raakte meer bekend over de functies van de iPhone 13, en één van die nieuwigheden kennen we al gedurende 11 jaar op Android. Zou jij wel een iPhone willen die op Android werkt, en welke softwareschil moet dan op Apples telefoon draaien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk