Huawei wil de grootste smartphonefabrikant worden

Huawei wil de grootste smartphonefabrikant worden

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Doelstelling Huawei

Hoewel de wereldwijde smartphoneverkoop in een daling zit, lijken die zorgen niet voor Huawei te gelden. Het bedrijf zit Apple op de hielen om de tweede grootste fabrikant van smartphones te worden. Na Xiaomi is Huawei ook in Europa de tweede snelst groeiende smartphonefabrikant in de top 5 van grootste fabrikanten op ons continent.

Toch is Huawei niet tevreden als het alleen Apple inhaalt, want het bedrijf is van plan om daarna ook nummer 1 Samsung in te halen. Digitimes weet dat Huawei daarvoor dit jaar 250 miljoen toestellen wil verkopen om dat aantal verder te vermeerderen tot 300 miljoen telefoons in 2020. Vorig jaar was de verkoop voor Huawei goed voor 200 miljoen verkochte smartphones en het jaar daarvoor gingen er 150 miljoen smartphones over de toonbank.

Huawei's teaser voor zijn vouwbare telefoon

Strategiewijziging Samsung

Als Huawei er inderdaad in slaagt om aan dat vooropgestelde tempo te blijven doorgroeien, is de kans reëel dat het bedrijf zich op het einde van dit jaar mag kronen tot grootste fabrikant van smartphones ter wereld. Samsung zag het afgelopen jaar zijn marktaandeel krimpen. Al is het wel duidelijk dat het bedrijf dit jaar met een andere strategie komt opdraven. Enerzijds is er de nieuwe 'e'-productcategorie die we al zagen met de Galaxy Tab S5e en binnenkort waarschijnlijk ook met de Galaxy S10e. De benaming duidt op voordeligere varianten van de high-end toestellen. Anderzijds ontdekken we binnenkort de nieuwe M-reeks van smartphones. Het gaat daarbij om budgetvriendelijke toestellen die opmerkelijke functies voor hun prijs zullen krijgen.

De Galaxy Tab S5e is het eerste Galaxy-apparaat met de nieuwe 'e'-benaming

Het zal dus nog afwachten worden of Huawei erin slaagt om aan zijn gebruikelijke koers te blijven verder groeien, ook rekening houdend met de internationale spanningen rond het merk. Daarnaast valt ook nog te bekijken of Samsung zijn verkoop nieuw leven zal kunnen inblazen dit jaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk