Huawei Mate 20 Pro krijgt januari-update met Super Macro-camerafunctie

Huawei Mate 20 Pro krijgt januari-update met Super Macro-camerafunctie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Super Macro

De Huawei Mate 20 Pro heeft een erg prettige camera waarbij je foto's kan nemen met een groothoeklens en 3 x optisch kan inzoomen dankzij de telefotolens. Dat kon je al lezen in onze review van het toestel. Huawei heeft zonet de januari-update uitgerold voor zijn vlaggenschip en die brengt een nieuwe feature naar de camera-app van het toestel. Met Super Macro kan je van heel dichtbij scherpe foto's nemen, tot op een paar centimeter van het object. Je zou zo foto's moeten kunnen nemen van onderwerpen die je vanuit de gewone cameramodus nooit scherp kan stellen, maar werkt het ook?

In onderstaande galerij zie je een foto die genomen werd zowel met de Super Macro-modus als met de gewone camera. Het gaat om een foto van de meegeleverde dongle waarmee je een hoofdtelefoon kan aansluiten via de usb-c poort van de Mate 20 Pro. De foto werd van heel dichtbij genomen. Je ziet hoe de gewone camera enkel de achterste 3,5 mm aansluiting van de dongle scherp krijgt, maar dat de usb-c-aansluiting die dichterbij de lens is onscherp blijft. De voorkant van de dongle was op geen enkele manier met de gewone camera scherp te krijgen. Je moet wel in ruil voor een scherpe foto een beetje aan detail inboeten.

Links: Foto met Super Macro, Rechts: foto zonder Super Macro

Hieronder zie je ook een galerij met foto's van een Androidworld-popje die van heel dichtbij werden genomen. De Super Macro-foto krijgt hem van heel dichtbij scherp, en als ik daarna vanaf dezelfde afstand naar de gewone camera overschakelde, merkte ik dat alleen de randen van mijn monitor op de achtergrond van het poppetje scherp waren.

Links: Foto met Super Macro, Rechts: foto zonder Super Macro

Beschikbaarheid

De januari-update heeft als versienummer 9.0.0.184 (C432E10R1P16) en hij neemt 595 MB in beslag. Naast de Super Macro-functie en het toepassen van de laatste beveiligingspatch werden ook gebaren meer vloeiend gemaakt en er werden oplossingen doorgevoerd die het bellen in bepaalde gevallen moet verbeteren.

De update is nog niet beschikbaar op elk toestel, maar hij zou zich in de komende uren of dagen moeten aanmelden via de notificatiebalk. Je kan ook handmatig controleren vanuit de instellingen van je telefoon. Ga daarvoor naar 'Systeem' en kies 'Software-update'. Heb jij hem ontvangen? Laat het ons dan weten in de reacties.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk