Huawei P30 Pro krijgt vermoedelijk toch nog Android 11

Huawei P30 Pro krijgt vermoedelijk toch nog Android 11

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Huawei P30 en Huawei P30 Pro krijgen volgens geruchten alsnog een update naar Android 11.

Handelsverbod

Huawei lijdt al sinds mei 2019 onder sancties die van uit de Verenigde Staten zijn opgelegd en die verhinderen het bedrijf ervan om nog telefoons te bouwen met de Google Play Store en de populaire Google-diensten. Huawei heeft vlak nadat de regering-Trump het handelsverbod aan China oplegde wel al een toezegging aan zijn klanten gedaan: "Huawei zal beveiligingsupdates en after-sales services blijven leveren aan alle bestaande Huawei en Honor smartphones en tablets. Dit geldt voor de producten die zijn verkocht en die wereldwijd op voorraad zijn." De Chinese fabrikant maakte destijds bekend dat de Huawei P30 en Huawei P30 Pro een update naar Android 10 krijgen, maar Android 11 zit mogelijk ook nog in het verschiet. Dat zegt het Duitse SmartDroid.

Huawei P30 Pro krijgt vermoedelijk toch nog Android 11

Android 11 voor de Mate 30

Een pr-medewerker van Huawei nam contact op met de website naar aanleiding van een eerder bericht over de P30-serie. De website kreeg een korte reactie waarin terloops werd aangegeven dat de P30 een update krijgt naar Android 11.

Dat Huawei werkt aan de uitrol van Android 11 is opmerkelijk. Ten eerste werkt de fabrikant al een tijdje aan zijn eigen software, Harmony OS 2.0. Alleen is deze software op Android 10 gebaseerd, en niet op Android 11. Ten tweede: er is geen enkel bericht naar buiten gekomen over Huawei en Android 11. Mogelijk werkt Huawei aan een omweg om de Androidversie alsnog als een update voor de P30-serie te kunnen aanbieden.

Helaas kan Huawei Nederland bovenstaande niet bevestigen. Daarnaast is het ook niet bekend of de Huawei P40- en Huawei Mate 40-serie deze update krijgen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk