De Huawei P30 Pro werd bestookt met messen en vuur, hoe brengt hij het ervan af?

De Huawei P30 Pro werd bestookt met messen en vuur, hoe brengt hij het ervan af?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei P30 Pro duurzaamheid

De Huawei P30 Pro is een premium vlaggenschip met een adviesprijs van 999 euro en voor dat geld wil je natuurlijk ook wat. Youtuber JerryRigEverything maakt er al jaren een kunst van om telefoons te mishandelen met verschillende vormen van martelingen om zo hun duurzaamheid te kunnen testen en dit keer was het nieuwe Huawei-vlaggenschip aan de beurt.

Allereerst begon Jerry met het bekrassen van de glazen achterkant, de camera en het aluminium frame. We zien hoe de achterkant behoorlijk stand houdt wanneer hij er zijn zakmes op loslaat, want krassen zijn weinig zichtbaar en er komt geen verf los. Huawei maakt dan wel niets bekend over krasbestendigheid en het gebruikt niet het bekende Corning Gorilla Glass, maar de P30 Pro werd wel degelijk voorzien van bescherming op het paneel achterop. Het metalen frame en de knoppen leden veel meer onder de krassen, maar dat is begrijpelijk

Vuur- en buigtest

Naast een zakmes, haalde Jerry ook zijn aansteker boven om het scherm te testen. Na 20 seconden in direct vuur te zijn blootgesteld, gaven de pixels het op en was er permanente schade toegebracht aan het OLED-scherm. Even leek het erop alsof het scherm in zijn geheel niet meer aanraakgevoelig was, maar toen de telefoon herstart werd, bleek dat niet het geval te zijn. Ook dat aspect heeft het toestel dus goed doorstaan.

Ten slotte kwam de YouTuber nog met een beruchte buigtest waarbij geprobeerd werd om de telefoon te breken. De man was er al in geslaagd om hetzelfde te doen bij de P20 Pro, zijn voorganger. Uiteindelijk bleek het scherm met gebogen schermranden een stuk duurzamer te zijn en de P30 Pro hield dus stand. Bij welke telefoon heb jij twijfels over duurzaamheid? Heb je zelf ooit vergelijkbare testen gedaan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Huawei Huawei P30 Pro
4200 mAh
6.47 inch - 1080 x 2340 pixels px
128/256 GB
HiSilicon Kirin 980

Meer info

Huawei Huawei P30 Pro
4200 mAh
6.47 inch - 1080 x 2340 pixels px
128/256 GB
HiSilicon Kirin 980

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk