Huawei P30 Pro New Edition versus P30 Pro: dit zijn de verschillen

Huawei P30 Pro New Edition versus P30 Pro: dit zijn de verschillen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei P30 Pro New Edition

Huawei kondigde in maart van 2019 de P30 Pro aan. Dit vlaggenschip kreeg in september van dat jaar 'opvolger' in de vorm van een P30 Pro in een nieuw jasje. Dat jasje bestond uit twee nieuwe kleuren, 'Misty Lavender' en 'Mystic Blue'. Deze editie kreeg ook nieuwe foto- en videobewerkingsfuncties. Daarnaast liet Huawei weten dat EMUI 10, gebaseerd op Android 10, onderweg was naar deze P30 Pro-telefoons.

Vorige maand lanceerde Huawei de Huawei P30 Pro New Edition in de Benelux, hoewel de telefoon pas in juli in België zal verschijnen. Het een variant op de P30 Pro uit 2019 met een aantal verschillen. Deze zetten we voor je op een rij.

Huawei P30 Pro New Edition: wat is hetzelfde gebleven?

Amerika heeft vorig jaar aan China een handelsverbod opgelegd. Hierdoor heeft Huawei zijn Android-licentie verloren en kan het bedrijf geen nieuwe telefoons meer uitbrengen met Google-apps en -diensten. Huawei kan deze dans ontspringen door oudere telefoons te rebranden. Het bedrijf lanceert dus nieuwe toestellen met Google-apps -en diensten door een ouder toestel opnieuw uit te brengen met wat verbeteringen. Deze oudere telefoons beschikken namelijk wel over die Android-licentie. Een voorbeeld is de Huawei P30 Lite New Edition en nu dus ook de Huawei P30 Pro New Edition. Beide worden geleverd met Google-apps en -diensten, inclusief de Google Play Store.

Huawei P30 Pro New Edition: wat zijn de verschillen?

De Huawei P30 Pro New Edition verschilt op een paar punten van de P30 Pro (2019). Deze variant is bijvoorbeeld leverbaar in de kleur Silver Frost en voorzien van een matte afwerking. Deze kleur en afwerking kennen we ook van de Huawei P40 Pro en zorgt er volgens Huawei voor dat het toestel er vanuit elke lichthoek schoon en helder uitziet.

De Huawei P30 Pro (2019) werd met Android Pie geleverd en kreeg eind 2019 een update naar EMUI 10-update gebaseerd op Android 10. De EMUI 10.1-update wordt ook naar dit toestel uitgerold. EMUI 10.1 bevat onder andere de MeeTime-dienst voor videobellen, het verbeterde Huawei Share 4.0, de Celia-assistent als alternatief voor de Google Assistent en nog een aantal nieuwe functies. De Huawei P30 Pro New Edition draait vanuit de doos al op deze nieuwe software. Je hoeft dus niet meer te wachten op een update, want je kan er direct mee aan de slag.

De Huawei P30 Pro kwam in 2019 uit in twee geheugenconfiguraties: 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen en 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De Huawei P30 Pro New Edition is alleen beschikbaar met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen.

Dan is er nog de adviesprijs. De 'originele' Huawei P30 Pro kreeg een adviesprijs van 999 euro voor het 128 GB-model voor 1099 euro voor de versie met 256 GB opslag. De Huawei P30 Pro New Edition krijgt dezelfde adviesprijs als de Huawei P30 destijds, namelijk 749 euro.

Huawei P30 Pro New Edition kopen

De Huawei P30 Pro New Edition in de kleur Silver Frost is vanaf 1 juli aan te schaffen voor een prijs van 749 euro. Op het moment zijn de officiële verkoopkanalen nog niet bekend, zodra wij daar zicht op hebben, dan wordt het artikel uiteraard bijgewerkt met deze (lokale) informatie.

Alternatieven

De Huawei P30 Pro is natuurlijk ook een prima alternatief. De variant met 256 GB opslag koop je al vanaf 599 euro. Je krijgt dan voor 150 euro minder dezelfde mogelijkheden als die van de New Edition. Er is alleen geen Silver Frost-uitvoering. Je kan wel kiezen uit de kleuren Black, Breathing Crystal, Aurora en Amber Sunrise.

Huawei P30 Pro in de Breathing Crystal-kleur

De Huawei P40 kun je ook als alternatief zien. Deze telefoon zijn op bijna alle vlakken aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorgang. Het vlaggenschip wordt wel geleverd met Huawei Mobile Services en daarbij de AppGallery. Dit zijn alternatieven voor de Google-apps en -diensten die we eerder bespraken. De Huawei P40 is te koop voor een adviesprijs van 799 euro in de kleuren Black, Ice White, Deep Sea Blue, Gold Blush en het bekende Silver Frost.

Huawei P40 in de Silver Frost-kleur

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk