‘Huawei P30 Pro-exemplaren verliezen SafetyNet-certificaten’

‘Huawei P30 Pro-exemplaren verliezen SafetyNet-certificaten’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Huawei P30 Pro

Huawei bracht op 26 maart de P30-serie op de markt, waaronder de P30 Pro. Het was de laatste lancering voordat Huawei te maken kreeg met sancties vanuit de VS. Gezien het toestel op de markt kwam, voordat Huawei op de Entity List terechtkwam, heeft Huawei het recht om zijn P30-toestellen van updates te voorzien, mét de Google Play Services. Toch lijkt er in het 'certificatieproces' iets mis te lopen: sommige P30 Pro-exemplaren, vertonen problemen die te maken hebben met de 'certificatie'. Ze missen namelijk een certificaat voor het SafetyNet-proces.

Mocht de tweet niet goed inladen, klik dan op deze link

Volgens Android Authority, vertonen meerdere Huawei P30 Pro-exemplaren problemen met de SafetyNet-certificaten. SafetyNet is een cruciaal onderdeel van de Play Services-certificatie; zonder een SafetyNet-certificaat is, zijn er namelijk verschillende apps die niet werken. Onder andere Google Pay en Netflix zijn afhankelijk van SafetyNet. Daar blijft het echter niet bij: vrijwel alle banken, vereisten zo'n SafetyNet-certificaat om te werken. Juist daarom is het pijnlijk, dat de P30-exemplaren problemen met SafetyNet hebben, al zou het probleem wel bij Google liggen.

[readmore articles="202013"]

Snel op te lossen

In een reactie laat Huawei weten op de hoogte te zijn van de SafetyNet-problemen. Het vreemde is dat Huawei zich in zijn reactie specifiek richt op gebruikers van zijn EMUI 10-bèta, terwijl de problemen zich voortdoen op Huawei P30 Pro-exemplaren op Android 9.0 Pie. Er is wel een makkelijke oplossing: als je HiSuite gebruikt om je telefoon opnieuw in te stellen, dan zal het SafetyNet-proces zich weer herstellen. Waar het precies mee te maken heeft, is nog onbekend. Huawei zou samenwerken met Google, om deze problemen volledig op te lossen.

Vooralsnog is het probleem enkel aanwezig op de Huawei P30 Pro

[readmore articles="201417"]

Het probleem lijkt relatief kleinschalig te zijn: gebruikers van oudere Huawei-modellen, hoeven zich ook geen zorgen te maken over de Play Services op hun telefoons. Het is mogelijk dat een app van het bedrijf, in conflict is met de SafetyNet-processen. Ook voor toekomstige updates lijken er nog geen problemen op te duiken: EMUI 10 is alvast gecertificeerd en zal in de komende maanden via de OTA-updates voor iedereen (alle P30-gebruikers) beschikbaar komen. Koop je liever een Huawei Mate 30-series telefoon, dan heb je minder geluk: die telefoons zijn helaas niet gecertificeerd door Google.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk