Huawei teaset vouwbare telefoon met 5G voor MWC

Huawei teaset vouwbare telefoon met 5G voor MWC

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei vouwbare telefoon

Dat Huawei een vouwbare telefoon gaat aankondigen is geen geheim meer. Huawei CEO Richard Yu heeft al bevestigd dat Huawei op het Mobile World Congress zijn vouwbare telefoon zal gaan introduceren. Hiermee zal Huawei waarschijnlijk niet de eerste zijn aangezien Samsung op 20 februari waarschijnlijk zijn variant van de vouwbare smartphone gaat lanceren. Daarom wil Huawei de eerste opvouwbare telefoon met 5G-ondersteuning gaan lanceren.

Om de aandacht op deze lancering te vestigen, heeft de Chinese smartphonefabrikant onderstaande teaser op Twitter gezet, begeleid door de tekst: "Come with us to explore #ConnectingTheFuture LIVE from #MWC @GSMA. Are you ready to reveal the unprecedented? #HuaweiMWC #MWC2019"

5G

De term 'connecting the future' zou kunnen duiden op de 5G-technologie die wereldwijd in opkomst is. Huawei heeft al een 5G-modem met de naam Balong 5000 hiervoor gelanceerd. Deze 5G-modem zal onder andere de nieuwe vouwbare telefoon van internet via het snelle 5G-netwerk moeten voorzien. De beschikbaarheid van een 5G-netwerk staat nog wel in de kinderschoenen. In Nederland hopen we in 2020 de eerste plekken te zien die zijn voorzien van een dekkend 5G-netwerk.

De 5G-netwerkapparatuur van Huawei staat daarnaast ook nog eens ter discussie. Duitsland overweegt om 5G-netwerkapparatuur van Huawei te weren, de Verenigde Staten verdenkt Huawei ervan dat het nauwe banden heeft met de Chinese overheid met het risico op spionage als gevolg, en in Polen is er vanwege verdenking van spionagepraktijken al een Huawei-medewerker gearresteerd.

Huawei hoopt natuurlijk dat al deze negatieve publiciteit de verkopen van deze vouwbare telefoon niet zal gaan beïnvloeden. Uit de resultaten van onze AW Poll blijkt toch dat de consument zich zorgen maakt over deze spionagebeschuldigingen.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk