iFixit lanceert reparatiehandleidingen voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro

iFixit lanceert reparatiehandleidingen voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Nadat iFixit eerder al een kit beschikbaar stelde met officiële onderdelen voor de Pixel 7-telefoons, heeft het nu reparatiehandleidingen beschikbaar. Er schuilt wel een addertje onder het gras. de handleidingen zijn er momenteel alleen in het Frans. Frans-sprekenden zijn blijkbaar grote Pixel-fans, want in juli kwam er al een Pixel 6a-handleiding uit in die taal.

Handleiding van Google Pixel 7

Helaas kun je de handleiding niet raadplegen, want hij is alleen beschikbaar voor mensen in Frankrijk. Je vindt hem hier mocht je iemand kennen in Frankrijk. Helaas krijgen we vanuit Nederland te zien: “Sorry, this page could not be found” of tenminste, het Franse equivalent. Jammer, want veel Nederlanders kunnen wel een woordje Frans en die zouden er baat bij kunnen hebben om hun Pixel 7 zelf te kunnen repareren.

We vissen dus weer achter het net, iets wat we kennen, want de reparatiekit met officiële onderdelen van Google is ook alleen op de Amerikaanse iFixit beschikbaar. Natuurlijk is er altijd wel een manier te verzinnen om alsnog zo’n kit te bemachtigen (misschien via familie/vrienden in Amerika), maar het is jammer dat het niet wat makkelijker wordt gemaakt voor iedereen om op die manier de duurzaamheid van hun telefoons te vergroten. Met die reparatiekits is het nog voor te stellen dat het moeilijker is omdat het om een fysiek product gaat, maar zo’n handleiding is gewoon een pdf’je waarschijnlijk. Of eigenlijk: pdf: het is voor de Pixel 7 Pro maar liefst 197 pagina’s en voor de Pixel 7 is het 173 pagina’s.

iFixit lanceert reparatiehandleidingen voor Pixel 7 en Pixel 7 Pro

Telefoonreparatie

Bovendien ziet wat we hebben gezien van de handleiding er wel aantrekkelijk uit. Het is erg visueel gemaakt en neemt je in handige stapjes mee in hoe je je telefoon kunt fiksen. Denk aan het uit elkaar halen van het apparaten, maar ook het verwijderen en vervangen van onderdelen. Uiteraard hoort daar wel een waarschuwing bij: het zelf repareren van je telefoon is op eigen risico. Maak je bij de reparatie iets stuk aan je apparaat, dan is dat dus geheel aan jou.

Waarschijnlijk is de reden van het alleen in het Frans beschikbaar maken van de handleidingen dat er in Frankrijk sinds 2021 een regel is dat fabrikanten een reparatie-index afgeven voor hun apparaten. Hoe beter een apparaat te repareren is, hoe hoger de score. Door deze handleiding beschikbaar te stellen vergroot Google waarschijnlijk zijn cijfer op die index.

Gerelateerde artikelen

Maak jij wel eens gebruik van iFixit? Hoe bevalt dat? Laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk